Культовий трилер 90-х ″Мовчання ягнят″ лякає вже не одне покоління телеглядачів. Протягом усього фільму глядачів кидає в холодний піт погляд Ганнібала - пронизливий, пильний, як у змії, яка готується до стрибка.

Щоб добитися такого погляду Ентоні Хопкінс знайшов прототипу для свого героя. Ним став вбивця Чарльз Менсон, який відбував покарання в каліфорнійській в'язниці за вбивства з особливою жорстокістю. Хопкінс провів багато годин, переглядаючи відеоплівки розмови Менсона, і перейняв спокійну манеру поведінки вбивці, а також те, що під час розмови він не моргає.

Актор використав цей прийом в роботі над образом Лектера. А одного разу застосував його і в реальному житті, а саме - на прем'єрному показі "Мовчання ягнят".

Ентоні Хопкінс пішов на прем'єру зі своєю колегою, яка до жаху боялася йти одна на такий страшний фільм. Ентоні, щоб ніхто до нього не чіплявся, замаскувався за всіма класичними голлівудськими правилами: одягнув кепку і темні окуляри.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Під час показу фільму гриміла гроза і раптом в кінотеатрі пропало світло. Пізніше електрику включили, а поки налаштовували обладнання, глядачі пішли у своїх справах: хто в туалет, хто в буфет.

Під час цієї вимушеної перерви Ентоні Хопкінс зняв окуляри і без задньої думки подивився в очі одному з глядачів. Чоловік, який не очікував побачити головного героя фільму просто перед собою, закричав: "Здається, це Ганнібал Лектер!".

Загалом, той похід в кінотеатр глядачам запам'ятався на все життя.

Нагадаємо, Хопкінс розповів, як залишатися чоловіком в 81

Як повідомляв портал Знай.ua, Ентоні Хопкінс чесно зізнався, чому в своєму віці залюбки заглядає в чарку

Також Знай.ua писав, Ентоні Хопкінс здивував фанатів навіженим відео