Відомий російський гурт "Воровайки", який співає пісні про хохлів, припинив продаж квитків на свої українські концерти. Учасниці гурту натякнули, що в скандальній пісні "Хохли" громадяни України не зрозуміли іронії. Про скандал навколо гурту повідомляє ВВС News Україна.

Воровайки

Гурт "Воровайки" збиралася приїхати до України в лютому 2020 року. Графік оприлюднений на офіційному сайті гурту.

"Україна! Ура, ми будемо у вас в лютому! І ми знаємо, що це взаємна радість! Чекаємо вас на концертах!", - написали в Instagram "Воровайки".

Скріншот, Воровайки

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Потім в українських соціальних мережах піднялася розгорівся скандал. Одним з перших про неприпустимість подібних виступів написав активіст Олександр Рудоманов на сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Вони повинні були виступати в ДНР і ЛНР. Вони співають прямі українофобські пісні", - заявив він.

"Російській ваті тут не місце", - сказав депутат Володимир Ар'єв.

Прес-секретар СБУ Олену Гітлянську в коментарі "Гордон" сказала, що за законодавством, організатори гастролей повинні завчасно подавати заявки в СБУ, а від групи "Воровайки" такої заявки не було.

Воровайки

Також найбільше обурення в українських соціальних мережах викликала пісня "Хохли", в якій є такі слова:

"Как вот получилось, что хохлы зазнались И американцам за гроши продались Думали — поможет, денег даст Европа Оказалось — фуфел, пей-гуляй босота Курица — не птица, хохлы — не заграница Крым теперь ночами Порошенко снится Курица — не птица, хохлы — не заграница Пусть поют и пляшут умца-ламца-дрица Севастополь славный, колыбель для флота Защищали город воины и босота Смелости нам хватит, хватит интересу Если будет надо, заберем Одессу"

Після скандалу з концертами в Україні гурт "Воровайки" розмістив в соціальній мережі Вконтакте звернення до українців із закликом уважно прослухати цю пісню і "тоді вам все стане ясно".

До того ж, оприлюднили відеозвернення продюсера групи Юрія Алмазова. На відео він заявив, що "Хохли" присвячується "нашим прекрасним пропагандонам Кисельову, Скабеєвій, Соловйову та іншим свистунам. Прохання уважно слухайте пісню з самого початку, там все сказано, від чийого імені співається ця пісня ".

Воровайки

Нагадаємо, що в офіційному саундтреці до української комедії "Скажене Весілля 2" об'єдналися найпопулярніші артисти України. Відео до пісні "Свят! Свят! Святий!" присвятили улюбленим свят країни.

Як повідомляв портал Знай.ua, латвійська співачка Лайма Вайкуле виступила в Запоріжжі на сцені Палацу спорту "Юність" у місті улюблениця тисяч українців не була більше 20 років.

Також портал Знай.ua писав, що Kazka привідкрила завісу про новий альбом Nirvana.