77-а церемонія вручення премії "Золотий глобус" пройшла сьогодні вночі в Лос-Анджелесі. Британсько-американський міні-серіал "Чорнобиль" про трагедію в Україні в 1986 році отримав престижну кінопремію "Золотий глобус" в номінації "Кращий міні-серіал або телефільм". Про це йдеться на офіційному сайті премії.

77-а церемонія вручення премії Золотий глобус

Премію за найкращий драматичний фільм отримала стрічка "1917", що розповідає про події Першої світової війни. Режисер картини Сем Мендес також був удостоєний нагороди академіків. Не залишився без уваги і виконав роль Джокера в однойменному фільмі Хоакін Фенікс. Він отримав статуетку за кращу чоловічу роль.

77-а церемонія вручення премії Золотий глобус, Хоакін Фенікс

Хоакін Фенікс — кращий актор, хоча "Джокер" все-таки не кращий фільм. Асоціація іноземної преси роздала статуетки всім, хто особливо добре себе вів у минулому році, вніс цінний внесок в кіноіндустрію і явно буде претендувати на "Оскар".

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Премія "Золотий глобус" присуджується з 1942 року за результатами голосувань акредитованих при Голлівуді іноземних журналістів. Вона вважається однією з найпрестижніших нагород (після "Оскара") і, крім сфери кінематографії, охоплює також телевізійні фільми і серіали.

Нагадаємо, Чорнобильську АЕС накрили гігантським "ковпаком": як новий саркофаг захистить українців від радіації.

Як повідомляв портал Знай.uа, світ закохався в Чорнобиль: зона відчуження "ожила" під ногами тисяч туристів.

Також портал Знай.uа писав, що у Чорнобильському заповіднику знайшли повні риби браконьєрські тенета.