Легендарний барабанщик канадського гурту Rush Ніл Пірт помер у Санта Моніка, Калфіорнія, США, повідомляє “CBC News”.

Окрім гри на барабанах, Пірт також був автором текстів більшості пісень Rush. Багато прихильників та музикантів вважають канадця найкращим рок-барабанщиком всіх часів. У своїй грі він поєднував елементи різних музичних стилів та напрямків, створивши свій неповторний стиль, який став однією з візитівкою Rush. На сцені Пірт запам’ятався також величезною ударною установкою, яка повністю оточувала музиканта.

Майже всі альбоми Rush отримували золотий або платиновий статус, а два з них, - 2112 (1976) та Moving Pictures (1981) стали мультиплатиновими. В 1996-му Ніл Пірт разом з обома іншими учасниками гурту став офіцером Ордену Канади, а у 2012-му гурт отримав Нагороду Генерал-Губернатора у галузі мистецтв.

Останні три роки Ніл Пірт боровся з важкою хворобою — раком головного мозку, однак його родина до останнього приховувала від прихильників інформацію про хворобу музиканта.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Нагадуємо, що днями в Запоріжжі помер легендарний футболіст місцевого Металурга Юрій Черенков.

Як повідомляв портал Знай.uа, Волинь могла втратити Хагназари з-за падіння літака МАУ, вижив дивом.

Як писав Знай.uа, матч між іспанськими клубами "Райо Вальєкано" - "Альбасете" був зупинений з-за образливі вигуки фанатів на адресу українського нападника "Альбасете" Романа Зозулі.