У Мінську помер колишній гітарист та один із засновників радянської та білоруської рок-групи "Ляпис Трубецкой" Руслан "Пан" Владико. У червні минулого року його сильно побили та пограбували у барі в білоруській столиці. Музиканту зробили операцію, однак з того часу він перебував у комі на штучній вентиляції легенів.

Колишній продюсер групи Євген Колмиков розповів, що Владико помер 19 січня о 6 годині ранку. Він зазначив, що 20 січня відбудеться чергове засідання суду у справі про побиття Владико, в результаті якого музикант отримав важку черепно-мозкову травму.

"Ляпис Трубецкой", фото: delaemvmeste.by
"Ляпис Трубецкой", фото: delaemvmeste.by

Також Колмиков повідомив, що підозри "впали на конкретних людей, які світяться на записі з камер" — їхня компанія сиділа за столиком у барі. Є підозрюваний, проте досі в справі багато незрозумілого, люди плутаються у свідченнях, неясно, скільки всього людей було замішано.

Група "Ляпис Трубецкой" була створена в 1989 році та існувала до 2014 року. Свою назву вона отримала в честь комічного героя роману Іллі Ільфа і Євгена Петрова "Дванадцять стільців", поета-халтурника Никифора Ляпіса, який друкувався під псевдонімом Трубецькой. У 2014 році гурт розпався на два колективи — панк-рок-гурт Brutto і рок-групу Trubetskoy. Одним із засновників і гітаристів гурту Trubetskoy також був Руслан Владико.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

"Ляпис Трубецкой", фото: Вікіпедія
"Ляпис Трубецкой", фото: Вікіпедія

Нагадаємо, раніше Сергій Міхалок з оркестром "Ляпис 98" заспівають у Києві: божевілля, яке "всем девчонкам нравится!"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Сергій Міхалок та "Ляпис-98" запалили у Києві: "Свобода і любов – це назавжди"

Також "Знай.ua" писав, що засновник легендарної групи "Ляпіс Трубецкой" пішов з життя: фанати не можуть стримати сліз