У день пам'яті всесвітньо відомого українського композитора Миколи Леонтовича відбувся великий благодійний концерт заради порятунку від руйнування будинку, в якому наприкінці XIX століття провів своє дитинство автор аранжування знаменитого "Щедрика", який став для усього світу справжнім гімном Різдва.

Під час заходу за участі українських зірок та благодійного аукціону вдалося зібрати 150 000 гривень.

Ініціативу президента Фонду гуманітарного розвитку України Наталії Заболотної щодо відновлення унікального об'єкту української культурної спадщини підтримали знамениті артисти та митці. У цей вечір на сцені Культурного центру Freedom Hall виступили Наталя Могилевська, Тayanna, Тоня Матвієнко, Jerry Heil, Viktoria Vasalati, Анна Буткевич. Відкрили вечір всесвітньо відомий хор "Щедрик", відомий поет і видавець Іван Малкович та один з кращих у світі скрипалів-віртуозів Ілля Бондаренко. Ведучою вечора #Leontovych_Help та благодійного аукціону виступила актриса, письменниця й телеведуча Сніжана Єгорова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Jerry Heil

Тоня Матвієнко

Тауаппа

Анна Буткевич

Наталя Могилевська

Гостями благочинного прийому стали представники політичного істеблішменту та культури: Ірина Борзова, Людмила Пишна, Іван Гинянський, Дмитро Гордон з дружиною Олесею Бацман, Лариса Євтухова, Тимофій Нагорний, Віталіна Ющенко, Катерина Одарченко, Наталія Нетовкіна, Анатолій Солов'яненко, Павло Шилько, Олександр Сірий, Габріела Масанга, Олена Пржонська, а також всі небайдужі.

Під час заходу провели відкритий благодійний аукціон, на якому було продано 8 творів мистецтва. Серед топ-лотів – фоторобота відомого українського фотографа Ігоря Гайдая "Сємка", колажний жакет "Revolution" відомої американо-української мисткині Ольги Рондяк, картини львівських митців Михайла Демцю "Весна" та "Три копиці" Ореста Білоуса, роботи "Любов" київської художниці Олександри Жумайлової-Дмитровської і Романа Мініна "Дзеркало нашої духовності".

Доволі ажіотажними лотами стали дві сукні відомої української дизайнерки Юлії Магдич та лампа "Бойківська хата" архітектора Павловського, виконана в технології Tiffani.

У планах благодійників і місцевої громади реновація та музеїфікація будинку. Окрім музею, планують створити на його базі дитячу музичну школу ім. Миколи Леонтовича, театр під відкритим небом і постійну міжнародну резиденцію Святого Миколая.

Нагадаємо, будинок родини відомого українського композитора Миколи Леонтовича знаходиться у край занедбаному стані.

Як повідомляв портал Знай.ua, нацгвардійці виконали легендарний "Щедрик" під акомпанемент бандури

Також Знай.ua писав, легендарну різдвяну пісню "Щедрик" виконали на органі