Українська піаністка Надія Шпаченко отримала музичну нагороду "Греммі". Її альбом The Poetry of Places переміг у категорії "Найкраща класична збірка". Про це інформує сайт премії.

Манера гри Надії на фортепіано унікальна, а її твори часто мають незвичайні звукові якості чи інструменти. Як відомо, Шпаченко є професором фортепіано у Каліфорнійському державному університеті Помони.

Надія Шпаченко, фото: grammy.com

Вона отримала звання доктора музичних мистецтві магістра в університеті Південної Каліфорнії, який закінчила на "відмінно". Серед її педагогів – Джон Перрі в Лос-Анджелесі, Віктор Розенбаум у Бостоні, Віктор Дерев’янко в Ізраїлі, Серафима Шварц в Україні.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Тріумфатором цьогорічної "Греммі" стала 18-річна американка Біллі Айліш, яка отримала одразу 6статуеток.

Надія Шпаченко, фото: grammy.com

Поки обговорюють переможців і найцікавіші вбрання Греммі, ми поспішаємо поділиться ще однією новиною. Українська піаністка прославилась на весь світ.

Крім того, це не перша номінація Греммі для жінки. У 2014 вона вже претендувала на 3 статуетки в різних категорія. Надія Шпаченко народилася в 1977 році в Україні. Але в 1994 переїхала в США, де викладає музику в університеті Південної Каліфорнії.

Україна пишається талановитою землячкою і бажає подальших успіхів.

Нагадаємо, Тейлор Свіфт заборонили виступ на Греммі через феміністичну пісню.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", 22 січня в Києві відбулося урочисте відкриття ювілейного, 15-го кінофестивалю "Вечори французького кіно".

Також "Знай.ua" розповідав про те, що Дмитро Комаров повернувся з тривалої експедиції в Китай.