Дмитро Комаров повернувся з тривалої експедиції в Китай і готовий знову вражати, дивувати і шокувати глядачів новими випусками програми "Світ навиворіт". Прем'єра нового сезону тревел-шоу відбудеться 29 січня на каналі "1+1" о 22:45.

Щотижня у середу чекайте від Діми захоплюючі історії про життя в Китаї - країні, де тисячолітні традиції продовжують існувати паралельно з новітніми технологіями, де люди не знають, що таке антибіотик і лікуються чаями, де ходять швидкісні поїзди і розташоване одне з нових семи чудес світу.

Це буде найочікуваніший і наймасштабніший сезон програми за всі роки її існування.

Дмитро Комаров і Сашко Дмитрієв
Дмитро Комаров і Сашко Дмитрієв

Щоб докладніше розповісти про китайський сезон, Діма разом з колегами по "1+1" організував у столичному кінотеатрі "Оскар" грандіозну презентацію. Багато зірок каналу змогли прийти підтримати ведучого-мандрівника і першими подивитися один з випусків програми. Серед запрошених гостей був і кореспондент Знай.uа.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Зіркові гості презентації Світ навиворіт
Зіркові гості презентації Світ навиворіт

Марічка Падалко з чоловіком
Марічка Падалко з чоловіком

Катя Осадча та Дмитро Комаров з дружиною
Катя Осадча та Дмитро Комаров з дружиною

Юрій Ткач з дружиною і дочкою
Юрій Ткач з дружиною і дочкою

На презентації нового сезону гості могли відразу ж зануритися в атмосферу Китаю: сфотографуватися біля величезного дракона або з гігантськими воїнами, спробувати смажених личинок з гострим соусом і традиційні пельмені "гедза".

Пробувати цих гусениць зірка "Кварталу 95" Олександр Пікалов не ризикнув. За його словами, він любить українську кухню, як і подорожувати рідною країною.

Пікалов зазначив, що завжди захоплюється відвагою Діми Комарова і з задоволенням дивиться "Світ навиворіт".

Олександр Пікалов з сином
Олександр Пікалов з сином

"Дімона дивлюся! Мені дуже подобається. Мій син прийшов разом зі мною. Він дивиться з малого віку, а вже вище мене. Як Комарова можна не любити? Його тільки танцюристи не любили", - пожартував "кварталівець".

Саша прийшов не з порожніми руками на презентацію. Він приніс спеціальний подарунок для Діми - від байкера байкеру.

"Це запчастина - йому треба! У нього мотоцикл є цікавий - Кавасакі Drifter, але він зроблений в стилі мотоциклів Indian. Він дуже рідкісний!" - поділився зі Знай.uа зірка "Кварталу".

Сашко Пікалов (подарунок у руці), Дмитро Комаров і молодший Пікалов
Сашко Пікалов (подарунок у руці), Дмитро Комаров і молодший Пікалов

До глядачів у залі Діма і оператор Сашко Дмитрієв вийшли в традиційному одязі послушників монастиря Шаолінь. Як стало відомо, перший випуск програми буде присвячено цьому старовинному храму. Діма зміг не тільки познайомитися з його настоятелем - людиною, яку глибоко шанують в Китаї, але на собі відчути, як протікає життя за стінами закритого монастиря, де стають ченцями Шаоліня.

Саша Кучеренко - дружина Дмитра Комарова
Саша Кучеренко - дружина Дмитра Комарова

Там Діма дізнається про місцеву медицину: про те, чим найчастіше китайці лікують стрес і головний біль. Ні, ніяких таблеток там не п'ють, тільки - чай і пахощі.

Комаров зізнався, що багато чого в Китаї його неодноразово вражало до глибини душі, медицина в тому числі. Він не хотів вірити в те, що головного болю можна позбутися, випивши чаю. Але при цьому, він сказав, що тепер кожен ранок починає з китайського чаю. Діма не тільки став себе добре відчувати, але і схуд за час зйомок на 10 кілограмів, причому без дієт і спорту.

Діма Комаров та Саша Кучеренко
Діма Комаров та Саша Кучеренко

Також у першому випуску Діма побуває в школі-інтернаті, де дітей з п'яти років навчають бойовим мистецтвам, використовуючи секрети Шаоліня. Іншими словами, ви побачите справжню дитячу армію Китаю. Хлопчики щодня виконують складні акробатичні трюки і більше схожі не на школярів, а олімпійських чемпіонів. Страшно дивитися на їхні вправи, а Дімі навіть доведеться битися з одним з вихованців, який легко зможе "вирубити" українця.

У новому сезоні буде багато несподіванок, додав телеведучий.

"Будуть кулінарні та культурні обміни, обов'язково за традицією я віз туди десятки буханців чорного хліба, десятки кілограмів сала - заходило на ура, не заходить тільки ікра, не люблять вони. Влітку починали зйомки в Шанхаї і було плюс 40, а завершували - 29 грудня, коли було мінус 40. Були у внутрішній Монголії, на самому Півночі Китаю. У Монголії я зробив помилку. Мене запитали, як ти поїдеш до точки зйомки: на машині або верблюді. На верблюді, сказав, звичайно. Я ж мандрівник! І 7 кілометрів на верблюді на морозі мінус 42 я вам нікому не раджу! Ми жили в юрті, топили її кізяками... це абсолютно не той суперсучасний Китай, який ми звикли бачити", - поділився Комаров.

Також він зазначив, що його сильно вразив внутрішній туризм в Китаї, чого так не вистачає в Україні.

"Те, як вони це роблять, - це вражає уяву, і нам варто китайську модель застосувати в Україні, тому що, грубо кажучи, будь-який водоспад, будь-яку скелю або дерево вони перетворюють у мега-туристичний об'єкт, який приносить десятки мільйонів доларів. Щоб залучити десятки тисяч туристів в одне з міст, китайці зробили дуже просто: в одній кафешці знайшли кухаря, який не просто кидає локшину в бульйон, він з нею танцює, крутить її, стрибає через неї. Щоб подивитися на те, як кухар танцює з локшиною, туди приїжджає нереальна кількість туристів. Коли я готував локшину, а там особливе ставлення до іноземців, то ціла юрба зібралася. Всі фотографували. До іноземців ставлення особливо-зацікавлене. Біле обличчя-іноземна особа допомагає відкрити багато дверей", - розповів телеведучий.

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, що Олександра Кучеренко поділилася деталями про далеку поїздку до Дмитра Комарова, де він знімає нові випуски програми "Світ навиворіт".

Також Олександра Кучеренко ексклюзивно розповіла Знай.uа про життя з Дмитром Комаровим, особливих подарунках від чоловіка і своїх домашніх обов'язках.

Також Олександра Кучеренко зізналася у коментарі для Знай.uа, що дуже любить українську моду. Модель і телеведуча, поки чоловік в черговий експедиції, змогла відвідати кілька показів Ukrainian Fashion Week. Саша поділилася своїми враженнями від побаченого.