8 лютого відбувся перший півфінал Національного відбору на Євробачення 2020, в якому свої пісні представили перші вісім учасників. Прямі трансляції вели одразу два канали: СТБ та UA: Перший.

У журі Нацвідбору Андрій Данилко, Тіна Кароль і Віталій Дроздов. Ведучий ефіру - Сергій Притула.

Список учасників і пісень:
1. Группа [О] — Там, куди я йду
2. Jerry Heil — VEGAN
3. Katya Chilly - Піч/Pich
4. Kruть — 99
5. Go_A — Соловей
6. Cloudless — Drown me down
7. Gio — Feeling so Lost
8. Assol — Save It

Фаворитом відбору цього року є Jerry Heil - популярна українська блогерка і співачка. Вона виступила під другим порядковим номером. Її пісня "Vegan" про веганство, але, як зазначила артистка, і про толерантність, і відкритість. Нею вона б хотіла показати всім, що Україна - прогресивна країна.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Незважаючи на важливий посил композиції, Сергій Притула знайшов, над чим пожартувати.

"Андрій Михайлович, ти ж п'єш, правда? Це ж видно", - запитав у Данилка Притула.

"На жаль, так", - відповів Данилко.

"Як швидко ти зізнався", - відреагувала Тіна Кароль.

"Як би ти відреагував, якби на сцену вийшла людина і заспівала: Я п'ю мінералку, а хто п'є Просекко - горіти вам в пеклі", - продовжив жартівливе питання Притула.

"Зараз я розповім, що ти робив перед ефіром", - парирував Данилко, показуючи пальцем на ведучого.

"Так, я цілував палець", - з посмішкою відповів Притула.

Данилко після словесної перепалки з Притулою все ж продовжив висловлювати свою думку про виступ Джеррі Хейл, зазначивши, що йому дуже сподобалася її "Охрана отмєна".

"Такий гарний виступ для телевізійного шоу. Ви все робите легко. Ви мені дуже подобаєтесь, щиро кажу. Кетті Перрі десь. Але тут же треба чимось дивувати. Напевно, так теж може бути. Але як не змішатися, не загубитися в цій кількості артистів? Це дуже складно. Заспівали ви відмінно. Наскільки це підходить для Євробачення? Я не знаю", - прокоментував Данилко.

"Мені здається, це дуже європейська тема", - відповіла сама Jerry Heil.

"2020 рік оголошено ріком веганів, - додав Притула. - Це кон'юнктурна пісня".

"Я не розумію, чому у цього молодого покоління... ви ніби не можете качнути людей. Все добре, все чистенько, але так хочеться, щоб підірвати", - сказав Данилко.

На що Притула порадив Андрію самому вийти на сцену і заспівати "Make It Rain Champagne".

Чи пройшла Jerry Heil у фінал Нацвідбору стане відомо відразу після оголошення результатів голосування журі та глядачів.

Раніше Знай.uа поспілкувався зі співачкою Assol, яка також вирішила взяти участь у Нацвідборі на Євробачення 2020. Зірка розповіла про свою конкурсну пісню та її значення.

Також думку про свою пісню висловила і Jerry Heil, яка заспіває в першому півфіналі Нацвідбору. Чи боїться вона критики і невдало заспівати вживу - відверте зізнання співачки.

Крім того, про своє бажання перемогти у Нацвідборі розповів ще один півфіналіст - David Axelrod (Девід Аксельрод), чоловік Олени Мозгової.