Одним з тріумфаторів церемонії вручення премії "Оскар 2020" став 45-річний Хоакін Фенікс, перемогу якого абсолютно заслуженою вважають навіть його конкуренти на нагороду за "Кращу чоловічу роль".

Для актора це вже четверта номінація: раніше він претендував на Оскар за ролі в "Гладіаторі" (2000), "Переступити межу" (2005) і "Майстер" (2012).

Шлях до заповітної нагороди мало не вартував Феніксу життя.

Актор одного разу зізнався, що підготовка до такої психологічно складної ролі ледь не звела його з розуму. Робота над роллю посилилася і найсуворішою дієтою, завдяки якій завжди "в міру вгодованому" Феніксу потрібно було скинути 23 кілограми. За словами актора, це схуднення було схоже на одержимість, навіть незважаючи на те, що позбпвлявся зайвих кілограмів під наглядом лікаря.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто зазначити, що роль "Джокера" колись буквально звела з розуму близького друга Хоакіна - Хіта Леджера, який помер незабаром після зйомок в "Темному лицарі".

Складне перевтілення привело актора до депресії, а 22 січня 2008 його знайшли мертвим. Актор помер у 28-річному віці від передозування препаратів.

18 липня 2008 року "Темний лицар" Крістофера Нолана вийшов в прокат, а в 2009 Хіта Леджера удостоїли премії Оскар посмертно.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше