"Підростеш – зрозумієш" - як часто ви чули цю фразу від батьків? Напевно, не один раз. Але ніхто не давав відповіді на питання, коли саме це станеться. Прийнято вважати, що з 21 року офіційно починається так звана зрілість. Не даремно саме з цього періоду продають алкоголь, цигарки в різних країнах світу, дозволяють відвідувати казино з одним лише застереженням – людина тепер сам несе відповідальність за вчинки, а не його близькі.

F'Young
F'Young

Нещодавно якраз на цю тему вийшов в мережі альбом репера з Азербайджану. F’young "21+". Головна особливість навіть не в самих бітах і побудові рим – тут немає пародій на Гуфа, або монотонності Міягі. Всі шість пісень розповідають про перевтілення з несерйозної, легковажної дитини вулиць на дорослу людину.

F'Young
F'Young

Примітно, що до створення альбому наштовхнула артиста-початківця якраз поїздка до України. Виявилося, що крім родичів з нашою країною його об'єднало дещо значно більше – натхнення. Дійсно, кілька годин між аеропортами Гейдар Алієв-Бориспіль: і ви вже опиняєтеся в зовсім іншому вимірі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

F'Young
F'Young

F'Young
F'Young

В цій музиці ви не знайдете пропаганди і гангстерських замашок, якими пройняті практично всі перші тексти пробують себе в репі. Замість цього "червоною ниткою" йдуть зовсім інші посили. Вони, начебто, такі прості і всім зрозумілі, але чомусь багато хто замислюється про подібне зовсім не у 21, а ближче до 40. А деякі не замислюються взагалі. Приміром, чого вартує просто пропустити в поспіху людини на вулиці, стояти праворуч на ескалаторі, щоб не заважати іншим.

F'Young
F'Young

Нарешті усвідомити, що палити – це, звичайно, недобре, але чи варто за це називати дівчат "повіями"? Навряд чи. Якщо у хлопця тату на тілі, хіба він повинен принципово бути наркоманом або людиною з "місць позбавлення волі"? Точно ні. У кожного, вважає F’young, є право вибору жити за своїми правилами.

F'Young
F'Young

Безумовно, одним з найкращих треків альбому "21+" можна назвати "Мама, де я?". Питання риторичне і його точно зрозуміють лише ті, хто переступив бар'єр повноліття і вперше переусвідомив свої дії.

F'Young
F'Young

" Крутая скала не заменит причал…С легкой руки оковы в панцирь. Стартанул уверенно туда, откуда не возвращаются" ", - у кількох рядках можна прочитати набагато більше від очікуваного максималізму і непростих відносин у системі "Батьки-діти".

Слід відзначити, що стосунки між батьками та дітьми музикант знає не з чуток, так як вже тривалий час працює психологом і допомагає зорієнтуватися посеред численних складнощів, котрі виникають на шляху людей незалежно від віку, статі та релігії.

F'Young
F'Young

Альбом "21+", до слова, доступний на декількох актуальних музичних майданчиках, серед яких:

YouTube

Instagram

SoundCloud

Яндекс Музика