У Франції помер легендарний актор Макс фон Сюдов у віці 90 років. Про це пише видання Paris Match. У відомому серіалі "Гра престолів" актор зіграв триокого ворона.

Одна з найстаріших зірок Голлівуду, зійшла на початку 1950-х, десятки років сяє на світовому кінематографічному олімпі. Макс фон Сюдов, на відміну від ровесників-старійшин "фабрики мрій", не поспішає на спокій і продовжує виходити на знімальний майданчик. По 2 рази його номінували на головні кінопремії "Оскар", "Золотий глобус" і "Еммі". Дві номінації — в 2000-х, коли метр перетнув 80-річний рубіж.

Макс фон Сюдо, кадр з фільму
Макс фон Сюдо, кадр з фільму

У скарбничці артиста роботи в картинах геніїв світової режисури Інгмара Бергмана, Сідні Поллака, Яна Труэля і Вуді Аллена. Фон Сюдов удостоївся честі стати кавалером ордена Почесного легіону, вищої відзнаки та визнання на батьківщині Наполеона.

Макс фон Сюдо, кадр з фільму
Макс фон Сюдо, кадр з фільму

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Ухилянт з ганьби перетворився на бренд: втікачі жартують, українці – лютують
Показати ще

Переломною в кар'єрі артиста виявилася перша роль у фільмі-притчі Інгмара, артхаусному проекті "Сьома печатка". Бергман довірив Максу головну роль лицаря Антоніус Блоку. Стрічка вийшла на екрани в 1957 році і викликала фурор, отримавши спеціальний приз у Каннах, номінацію на "Пальмову гілку" і нагороди в Італії та Іспанії.

Картина закріпила Бергмана статус культового режисера і перетворила Сюдова в ідола артхаусу. Тоді у актора і з'явилося нове ім'я — Макс, стало творчим псевдонімом. У тому ж році вийшла друга картина тандему Бергман-Сюдов — психологічна драма "Сунична галявина". Тут Максу відведена другорядна, але яскрава роль.

Нагадаємо, актор-близнюк з "Няньок" помер напередодні дня народження, подробиці.