Введення в Україні карантину через загрозу поширення коронавірусу внесло кардинальні зміни в робочий графік багатьох зірок. Артистам довелося переносити заплановані концерти та проєкти. У багатьох нарешті з'явилося те, чого завжди катастрофічно не вистачало - час на сім'ю.

Знай.uа з'ясував, як зіркові батьки розважають своїх дітей на домашньому карантині.

Як розповів артист, музикант і актор Сергій Бабкін, для старшого сина і дочки він відразу знайшов заняття - без діла ніхто не сидить.

Сергій Бабкін з сім'єю, фото з особистого архіву артиста
Сергій Бабкін з сім'єю, фото з особистого архіву артиста

"Мінімум дві години на день вони обов'язково гуляють біля будинку, де немає багато людей, катаються на роликах і скейті. Веселіна знімає на вулиці багато відео в Like, вона у нас активний "лайкер", - з посмішкою зазначив артист.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Сергій Бабкін з донькою, фото з особистого архіву артиста
Сергій Бабкін з донькою, фото з особистого архіву артиста

Також під час карантину, за словами співака, діти раз на день влаштовують кіноперегляд.

"Або Артур грає в комп'ютерну гру, а Веселіна дивиться "лайкерів", або якісь уроки на YouTube. Далі ми граємо в настільні ігри. Веселіна робить найрізноманітніші слайми. Ну і, звичайно ж, ми багато спілкуємося", - зізнався Сергій Бабкін.

Крім ігор і розваг, Веселіна і Артур допомагають батькам на кухні і няньчаться з молодшим братиком.

"Вони також всіляко зайняті на кухні: миють посуд, готують тарілочки-вилочки, вони весь час зайняті, не сидять без діла. Прибрати в кімнаті, посидіти з Єлисейчиком – по дрібниці, але так, щоб вони весь час щось робили і відчували свою корисність!" - розповів Бабкін.

Відомий український дизайнер Андре Тан не любить розкривати подробиці особистого життя і не виставляє у соцмережі фото з дочкою, оберігаючи маленьку Софію від публічності.

Андре Тан, фото з особистого архіву дизайнера
Андре Тан, фото з особистого архіву дизайнера

Як Андре зізнався, карантин - це не відпустка, бо роботу ніхто не відміняв, а з донькою він завжди знаходить, чим зайнятися вдома.

"Пора зайнятися тим, на що раніше не вистачало часу - упорядкувати справи, прочитати книги, які відкладалися на дальню полицю. Якщо говорити про час з сім'єю, то ми, незалежно від карантину, обожнюємо грати у настільні ігри, читати книжки, малювати і, звичайно, дивитися хороші і добрі фільми", - зазначив дизайнер.

Ведуча "Сніданок Вихідний" на "1+1" Валентина Хамайко, мама чотирьох дітей, зізналася, що проблем з тим, чим зайняти дитину під час карантину, у неї немає.

"Тому що у нас діти продовжують навчання онлайн. Таке рішення було прийнято в школі. Більше того, мені потрібно більше часу проводити вдома з дітьми, тому що за цим процесом потрібно стежити. Тому діти до години другої-третьої щодня зайняті саме шкільними заняттями", - поділилася телеведуча.

Валентина Хамайко, фото з особистого архіву телеведучої
Валентина Хамайко, фото з особистого архіву телеведучої

З розваг в сім'ї телеведучої переважають вуличні ігри.

"Ми живемо за містом і в нас закрита територія, тому у нас залишаються прогулянки на свіжому повітрі. Зараз весна і є можливість прибирати ділянку, допомагати нам, батькам. І діти з задоволенням цим займаються. Ну, а ще ніхто не відміняв моменти, коли можна нарешті розібрати старі іграшки, які лежать десь по кошиках, розсортувати речі в шафах. Також ми проводимо з усіма дітьми бесіди, як дотримуватися гігієни, вони частіше миють руки, ніж завжди. Крім цього, я сама готую дітям і намагаюся насичувати їжу вітамінами. Наприклад, вони люблять мій пиріг з рибою і шпинатом. Охоче їм його готую і вважаю, що це вітамінна "бомба". Адже риба, як відомо, багата на кислоти Омега-3, вітамін D, який позитивно впливає на імунітет і вуглеводний обмін. А під час коронавірусу всім нам необхідно зміцнювати імунітет", - зазначила Валентина Хамайко.

Телеведуча порадила всім українцям обов'язково включити в свій раціон вітамін D і Омега.

Ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна" Анатолій Анатоліч проводить карантин вдома разом із сім'єю.

"На карантині ми читаємо книги, граємо у футбол у дворі – благо, немає дощу і снігу, - зазначив телеведучий. - А ще вчимо мови: дівчатка вивчають англійську і французьку – вони навчаються в Міжнародній французькій школі. Ще ми дивимося разом серіали. А коли набридне сидіти вдома, можемо покататися на машині тут, за містом, просто щоб розвіятися".

Анатолій Анатоліч з доньками, фото з особистого архіву телеведучого
Анатолій Анатоліч з доньками, фото з особистого архіву телеведучого

Також Знай.uа поцікавився, чим зайняті під час карантину учасниці відомого українського тінейджерського гурту HighUp5.

Гурт HighUp5, фото: пресслужба
Гурт HighUp5, фото: пресслужба

Крім шкільних домашніх завдань, дівчата знімають багато відео з піснями і танцями, а також займаються додатковою самоосвітою: малюванням, вчать англійську і вірші, танці вчать з відеоуроків.

Мы на карантине, но все равно с вами 🎧

Мы на карантине, но все равно с вами 🎧 #карантин #HighUp5

Geplaatst door High Up 5 op Maandag 16 maart 2020

Аліна Панченко

Аліна Панченко (HighUp5)
Аліна Панченко (HighUp5)

"Під час домашнього карантину я намагаюся бути максимально корисною для себе та рідних, підтримую брата, граючи з ним, допомагаю мамі на кухні, також вивчаю англійську та домашні завдання зі школи. Моє улюблене заняття - знімати відео ролики для соцмереж з піснями і танцями", - зізналася юна артистка.

Аліна Панченко (HighUp5)
Аліна Панченко (HighUp5)

Аліна Панченко (HighUp5)
Аліна Панченко (HighUp5)

Єва Синькевич

"Я дуже активна в житті, і карантин мене спочатку налякав, як це - сидіти вдома? Я вирішила запланувати собі максимальну кількість різноманітних занять і дотримуюся цього плану. Завдання номер 1, на яке раніше було менше всього часу, - це малювати, так що я вся в творчості. У перервах я вчу німецьку, і, звичайно ж, мою улюблену англійську, знімаю сторіс і відео для Instagram і Tik-Tok, на яких співаю і танцюю. Роблю шкільну домашню роботу, вивчаю математику, слідкую за новинами, граю з улюбленим собакою і чекаю закінчення карантину", - розповіла Єва.

Єва Синькевич (HighUp5)
Єва Синькевич (HighUp5)

Єва Синькевич (HighUp5)
Єва Синькевич (HighUp5)

Анна Савлучинська

"Я завжди була відповідальною ученицею і загалом вдома вчуся, акцент на англійській, дивлюся ютюб, інста-сторіси знаменитостей, з ранку обов'язково роблю зарядку, ввечері дивлюся серіал Рівердейл, граю з молодшими сестричками, їм попкорн, дурачусь і знімаю comedy-відео в Tik-Tok", - поділилася Ганна.

Ганна Савлучинська (HighUp5)
Ганна Савлучинська (HighUp5)

Іра Садова

"Взагалі я годую всю сім'ю, мені подобається готувати, - зізналася Іра. - Обов'язково роблю уроки, багато співаю, граю з котом і братом. Чекаю-не дочекаюся закінчення карантину, щоб побачити однокласників і нарешті виступати".

Іра Садова (HighUp5)
Іра Садова (HighUp5)

Нагадаємо, раніше Знай.uа публікував поради від зірок і українців в Італії та США, чим зайняти дитину під час карантину.

Також читайте, що подивитися під час карантину - кращі фільми року, які не дадуть нудьгувати.