Левова частка насильства, яке відбувається в суспільстві, чиниться за закритими дверима помешкань і за парканами приватних будинків, стверджують соціологи. У переважній більшості випадків до насильства вдаються чоловіки щодо жінок і дітей.

З 2019 року домашнє насильство вважається в Україні кримінальним злочином. І тепер, щоб покарати кривдника, не потрібно чекати, поки він вб’є або нанесе важкі і побої. Домашні тирани можуть опинитися у в'язниці за образи, приниження та психологічний шантаж.

Однак, багато жертв домашнього насильства і досі мовчки терплять наругу. Про свій тяжкий досвід розповіла в мережі учасниця романтичного реаліті-шоу "Холостяк-10".

У другому випуску шоу учасниці відверто розповідали про минулі стосунки. Найбільш шокуючою стала історія Ані - дівчина була жертвою домашнього насильства, про який боялася розповісти навіть найближчим.

Сьогодні ж "холостячка" закликає всіх жінок, які стали жертвами домашнього насильства, полишати нездорові стосунки і йти від такого партнера раз і назавжди. Головне - ні в якому разі не терпіти, не замовчувати проблему, вважає Аня.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"холостячка" Аня, фото: СТБ
"холостячка" Аня, фото: СТБ

У випуску програми під час гри на відвертість дівчина поділилась жахливим досвідом:

"У відносинах я боялася за своє життя. Мій молодий чоловік мене бив. Він сильно напивався, у нього з'являлася пасивна агресія і, так як я була завжди поруч, він цю агресію зливав на мене. Коли ти любиш, ти прощаєш все. Виправдуєш людину алкогольним сп'янінням. Адже коли він тверезий - він абсолютно інший. Він заперечував, вибачався, казав, що більше такого не повториться. Мені зашивали голову. У мене були побої по всьому тілу. Я просто літала по ванній кімнаті. Забилася в кутку поряд з пральною машинкою і просто почала молитися. Найбільше боюся не мати дітей і втратити свою зовнішність. Все, про що просила:"Тільки не по обличчю! Тільки не по животу!". Я не знала, у кого просити допомоги. Не хотіла травмувати своїх батьків. Найбільший страх - комусь зізнатися в тому, що я слабка і що потребую допомоги".

Своєю особистою історією дівчина також поділилася в соціальній мережі. Аня зізналася, що їй в житті довелося пережити три види насильства - фізичне, психологічне і сексуальне. Дівчина впевнена, що єдиний вихід з такої ситуації - йти.

"Що робити якщо ви - жертва абьюзера? Вибір тільки один - тікати! Міняти адреси, телефони, видаляти всі контакти, навіть якщо любите і не уявляєте життя без цієї людини. Тому що життя там не буде! Це нереально складно, тому що ти підсаджуєшся, як на голку, на ці хвилюючі стосунки. Адже у мене була і любов, і до гробу ... Не бійтеся просити про допомогу близьких, рідних, психологів! Професійна підтримка - це однозначно найкраще рішення. Зараз я чітко розумію, що просити допомоги не соромно! Жодне "я тебе люблю" не варте ваших сліз, болю і приниження", - стверджує холостячка.

Учасниця проекту "Холостяк" закликає всіх жінок і дівчат не дозволяти собі перебувати в таких стосунках, і робити вибір на користь щасливою і безпечного життя. Вибір на користь любові без болю.

"Вибирайте здорові стосунки. І пам'ятайте ... Біль породжує силу. Ми всі можемо бути сильними жінками! І я за власним вибором несу посмішку і сміх, а плачу тільки на фільмах", - підсумувала Анна.

"холостячка" Аня, фото: СТБ
"холостячка" Аня, фото: СТБ

Ми ж зі свого боку нагадуємо і закликаємо - якщо ви постраждали від психологічного, фізичного або сексуального насильства, звертайтеся за допомогою в поліцію або на гарячі лінії підтримки:
Національна гаряча лінія протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерної дискримінації: 0 800 500 335;
Урядова гаряча лінія для жертв домашнього насильства 1547.