Деякі українці вже втратили лік дням, перебуваючи в домашній ізоляції через загрозу поширення коронавірусу. Від карантинної нудьги і сумних думок про життя не рятують ані соціальні мережі, ані улюблені фільми та серіали.

Що ж ще робити вдома і як підняти собі настрій? З такими питаннями Знай.uа звернувся до українських телеведучих: Олени Філонової, Надії Матвєєвої, Олі Манько і Макса Узола, Михайла Присяжнюка, Олександра Преподобного і Антона Равицького.

Олена Філонова танцює кожен день

Олена Філонова, фото: Instagram зірки
Олена Філонова, фото: Instagram зірки

Ведуча Нового каналу та блогер Олена Філонова впевнена, що карантин - не привід сумувати, і вже тим більше - панікувати.

"В якійсь мірі ми вже навіть звикли й адаптувались, - зауважила Філонова. - Здавалося б, весь посуд перемитий, одяг випраний, гардероб розібраний і генеральне прибирання майже кожен день. Що ж ще робити? А все дуже просто. Давайте поділимо заняття!"

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Поради Лєни, як підняти собі настрій в ізоляції:

1. Танці - ліки від зневіри!

Щоранку ми прокидаємося, встаємо з ліжка і починаємо під веселу, наприклад, латиноамериканську музику танцювати! І не важливо, що при цьому паралельно ви робите: чистіте зуби, п'єте каву або йдете в душ. Музика і рух дають енергію, піднімають настрій і фізичне навантаження. Така собі зарядка. Наше тіло повинне знаходитися постійно в русі, а коли це ще й під ритм улюбленого треку, так це взагалі успіх всього дня. Танцюй кожен день! Ось мій девіз!

2. На кухні ніколи нудьгувати!

Рано чи пізно захочеться їсти. Ось тут ви можете проявити свої кулінарні здібності як ніколи. Раніше на це не вистачало часу, а зараз його повно. Відкрий мій профіль в Instagram і підгледь рецепт Лимонних печеньок або Бананових чіпсів. Це швидко, смачно і корисно. Порадує не тільки дітей, а й дорослих.

Готувати можна всією родиною. Скоро, до речі, нові рецепти. Під час готування я теж танцюю! Це створює особливу атмосферу на кухні, і страви виходять ще смачнішими. Днями я приготувала Листкові конвертики з сиром і кінзою. Ммммм, розлетілися за 5 хвилин!

Кухня - це твоя власна кулінарна майстерня, де ти сам створюєш мистецтво кулінарії, шедеври і нові смаки. Придумати можна самому. Не бійтеся експериментувати і створювати нові рецепти. Записуйте їх на відео або в кулінарну книгу "Родинна книга рецептів" - можна буде передати з покоління в покоління. Нехай вам буде смачно кожен день!

3. Рухайте меблі!

Одного разу мені стало нудно і я повністю переставила всі меблі в кімнаті. Дуже круте відчуття! Майже як зробити ремонт - відновити все. Але тільки на це потрібно зовсім не так багато часу. Мені вистачило одного дня. Зате стало більше місця, звільнився простір, непотрібні речі пішли. Стало затишно і комфортно. Спробуйте і ви внести зміни не тільки у своєму житті, але й у власному будинку, квартирі.

Можна взяти старі меблі і зробити декупаж. Повністю оновити інтер'єр. До речі, у мене залишився балкон. Завжди хотіла зробити з нього літню кімнату. Відмінна ідея. Тепер я знаю, чим зайняти себе в найближчий час. Як правило, ми на балконі зберігаємо купу непотрібних нам речей, перетворюємо його згодом у склад. Давайте позбавимося від старого, щоб звільнити місце для нового.

Олена Філонова, фото: Instagram зірки
Олена Філонова, фото: Instagram зірки

4. Доглядайте за собою!

Невелика порада і бонус від мене для дівчаток і жінок. Для підтримки своєї краси в домашніх умовах умивайтеся щодня холодною водою.

Робіть маски для обличчя і обов'язково масаж обличчя. У мене для цього є спеціальний масажер. Наприклад, поки ви дивитеся фільм або серіал, нанесіть на чисту шкіру крем або масло, залежно від типу шкіри, і за допомогою масажера протягом 10-15 хвилин робіть масаж. Якщо немає масажера, тоді робіть подушечками пальців і долоньками. Шкіра буде завжди в тонусі, підтягнута і свіжий рум'янець вам забезпечений!

Бережіть себе змолоду, так казала моя бабуся!

Оля Манько і Макс Узол починають день з обіймів

Оля Манько і Макс Узол, фото надано пресслужбою Нового каналу
Оля Манько і Макс Узол, фото надано пресслужбою Нового каналу

Ведучі-подружжя нового тревел-проєкту "У кого більше?" на Новому каналі розповіли, що допомагає їм пережити домашнє ув'язнення.

Карантин - це справжнє випробування для народу, адже змусити себе працювати з дому і відмовитися від прогулянок нелегко. А того, хто звик до активного соціального життя, цілодобове домашнє ув'язнення може змусити лізти на стіни від нудьги.

Як врятуватися від карантинного спліну, знають тревел-ведучі Оля Манько і Макс Узол:

Складайте список справ на завтра

Записуйте в нього все, що потрібно зробити по роботі, вдома, у вільний час. Включайте в список і заняття спортом, і лекції, і час на читання. Коли все впорядковано, ви не будете просто так тинятися по дому, а точно займетеся чимось корисним.

Вставайте рано

Карантин - це не канікули і не привід викинути будильник! Прокидайтеся раніше, так ви будете ефективнішими. Режим допомагає бути в тонусі і не розклеюватися.

Оля Манько і Макс Узол, фото надано пресслужбою Нового каналу
Оля Манько і Макс Узол, фото надано пресслужбою Нового каналу

Займайтеся спортом

Це хороший спосіб направити свою енергію в правильне русло. Я, наприклад, займаюся йогою і розтяжкою, Макс робить силові вправи, додала Оля.

Придумайте домашні ритуали

Наприклад, розминайтеся вранці, заварюйте смачну каву, робіть макіяж, навіть якщо нікуди не збираєтеся виходити. Ми завжди починаємо день з обіймів. А ще в нас є такий карантинний ритуал: ми обожнюємо спостерігати за розмальованою машиною рятувальників, яка регулярно катається під вікнами і мовить, щоб всі сиділи вдома. Тут же висовуємося у вікна і проводжаємо її уважним поглядом. А вечорами включаємо проєктор на всю стіну і дивимося комедії або теплі мелодрами.

Використовуйте вільний час, щоб стати краще

Карантин - саме час зайнятися саморозвитком. Зараз відкриті безкоштовні доступи до величезної кількості лекцій і майстер-класів, які раніше коштували величезних грошей. Тільки уявіть, ви можете вийти з карантину з новою професією!

Приділяйте час рідним

Нарешті у нас з'явився час спілкуватися з близькими. Кажіть, згадуйте приємні моменти, грайте в настільні ігри. Це допоможе не сумувати, відволіктися від негативу і стати ще ближче. Більше піклуйтеся один про одного, дезінфікуйте руки своїй другій половинці, давайте їй вітамінки С і частіше говоріть про те, що це тимчасово, і скоро все буде добре!

Надія Матвєєва радить робити те, що подобається

Надія Матвєєва, фото надано пресслужбою СТБ
Надія Матвєєва, фото надано пресслужбою СТБ

Ведуча проєкту "Неймовірна правда про зірок", прем'єра якого відбудеться 4 квітня в суботу о 9:30 на СТБ, порекомендувала усім не сіяти паніку, читаючи новини про карантин та його наслідки.

"Якщо в звичайному житті ви знаєте, як уникнути нудьги і зневіри, то і на карантині це у вас вийде. Я в цьому впевнена! Так, напади не дуже хорошого настрою будуть, особливо, якщо ви стежите за інформацією з джерел, які сіють паніку. Моя перша порада – беріть інформацію про карантин і перебіг епідемії тільки з перевірених джерел і в помірній кількості. Що стосується занять на карантині, перш за все, шукайте приводи для радості, робіть те, що вам подобається. І ще один момент – якщо ви дотримуєтеся карантину у колективі, наприклад, з великою сім'єю, тоді потрібно між собою домовитися, щоб у кожного була можливість усамітнитися на час, поважати особистий простір один одного", - прокоментувала телеведуча.

За її словами, самота - не ознака егоїзму, а навпаки - можливість підняти собі настрій.

"Це даність нашої ситуації! Люди звикли, що частину часу вони присвячують собі, і в умовах карантину теж потрібно знаходити таку можливість", - поділилася Надія.

Надія Матвєєва і Григорій Решетнік, фото надано пресслужбою СТБ
Надія Матвєєва і Григорій Решетнік, фото надано пресслужбою СТБ

До речі, Григорій Решетнік розповів Знай.uа, якою буде оновлена "Неймовірна правда про зірок", яка не була в ефірі досить тривалий час.

За його словами, у випусках глядачі побачать різнопланові рубрики, які розкриють селебріті з несподіваних сторін, а також практично документальні фільми про те, що "багаті теж плачуть". Григорій Решетнік запевняє, що команда підготувала чимало сюрпризів.

"Я дуже радий нашому поверненню! Змін у проєкті буде багато. Це і нова студія, і нова пара ведучих, і глибина сюжетів, і нова крута команда! Ми стали ще більш досвідченими і сильними, і готові відкривати глядачам справді неймовірну правду про українських і голлівудських зірок. У нас програма з історією і бекграундом. Коли я зустрічався з відомими друзями на різних заходах, вони завжди запитували, чи повернеться проєкт. Тепер я з радістю відповідаю їм, що так, ми повертаємося!" - зізнався він.

Михайло Присяжнюк показує муху

Михайло Присяжнюк з сім'єю, фото надане СТБ
Михайло Присяжнюк з сім'єю, фото надане СТБ

Ведучий гостросоціального ток-шоу "Один за всіх" на СТБ Михайло Присяжнюк впевнений, що зараз особливий період, який не можна провести нудно і одноманітно.

"Знаєте, я вважаю, що не можна час, який нам долею випав провести з рідними, нікуди не відлучаючись і не йдучи з дому, називати нудьгою... Це знак! Потрібно отримати від цього кайф! А як – це вже всім по-різному. Розповім про нас. У нас така кількість настільних ігор! Я навіть не знав, що їх може бути так багато. Найулюбленіша – показуха. Я завжди показую муху, наприклад, це моє коронне. По-друге, ми нарешті переглянули купу фільмів з Ванею і мультиків з Машею. Я відростив вуса на прохання дітей, і ми грали в мушкетерів! Ми нарешті знайшли час для того, щоб переглянути всі домашні відео з дитинства, дітям дуже сподобалося!" - зізнався телеведучий.

Він додав, що його дружина залучає всю сім'ю до прибирання, що теж не дає нудьгувати і ще як піднімає настрій.

"Ми літаємо на вінику, катаємося на пилососі і граємо в "витиральщиків" пилу. Виявилося, що якщо до цього додати нотку гумору, то це може бути весело! Спільні кулінарні заняття у нас теж у пошані - ми ліпили пельмені і вареники, готували піци, смажили маршмеллоу на багатті і відкрили сезон катання на велосипеді навколо будинку! Не хандріть! Якщо ви не хворієте, то скажіть спасибі Господу і насолоджуйтесь часом зі своєю родиною! Адже це величезне багатство!" - підсумував Присяжнюк.

Михайло Присяжнюк з сином, фото надане СТБ
Михайло Присяжнюк з сином, фото надане СТБ

Антон Равицький займається онлайн

Ведучий програми "Ранок у великому місті" на ICTV Антон Равицький тільки знайомиться з домашнім існуванням і карантинним режимом, адже ще недавно він був у складі тієї частини проєкту, яка пробуджувала глядачів.

У планах у ведучого зараз ніколи нудьгувати - потрібно дописати кілька оповідань і нарешті полагодити всі дрібниці.

Антон Равицький, фото надане ICTV
Антон Равицький, фото надане ICTV

Самоізоляцію Равицький налаштований використовувати сповна. Головна мета – набути нових знань і умінь, що радить всім в цей час.

"Я дуже сподіваюся, що вистачить сили волі і я зможу займатися онлайн. Кілька ресурсів відкрили доступ до лекцій, я хочу вибрати варіант, який озветься в серці. В першу чергу подивлюся щось про соціальну психологію і можливо курси гри на укулеле", – розповів Антон.

Равицький рекомендує зареєструватися на сайті OURSERA, де можна знайти величезну кількість різноманітних онлайн-лекцій і курсів. Вони допоможуть не тільки не нудьгувати, але і вивчити іноземні мови, дізнатися про потужні розумові інструменти, що сприяють підвищенню знань у сфері психології, медицини та новітніх технологій.

Антон Равицький, фото надане ICTV
Антон Равицький, фото надане ICTV

Ведучий ICTV відзначає, що центр його уваги зараз змістився всередину, оскільки неможливість і небажаність зовнішніх контактів стимулюють прислухатися до власних думок і відчуттів. Такий собі аудит свідомості і накопиченого емоційного багажу.

"Навіть цікаво, до якого результату це призведе щодо поетів, філософів, музикантів, кого подібні речі стимулюють до творчості", – задається питанням Антон.

За його переконанням, зупинитись і перевести дух – це, часом, є хороша справа. Головне, щоб у людей була можливість себе забезпечити на цей період, інакше це головний біль і проблеми.

Також справжнім "фетишем" Равицького є, звичайно, книги.

"О, я дуже нерозбірливий і ненажерливий читач. Зазвичай у мене "раціон" - дві книги на тиждень, а тут я думаю, завдяки карантину, можу і зовсім втратити останні "гальма", - зізнався він.

Ведучий ICTV додав до своєї колекції книгу "Дорога" Кормака Маккарті - історію про подорож батька і сина через постапокаліптичний світ, що буде, як він зауважив, цікава всім любителям цього жанру.

Олександр Преподобний готує сирники

Ведучий програми "Гроші" на 1+1 Олександр Преподобний радить не хандрити під час домашньої ізоляції, а використовувати цей час для самоосвіти.

Олександр Преподобний, фото: 1+1
Олександр Преподобний, фото: 1+1

Ставайте кращими у деталях

Під час карантину я почав випускати онлайн-огляди актуальних подій, кожен день пишу по маленькому сценарію для випуску або вивчаю нову тему для огляду. Нарешті я змусив себе пити більше води, тому що вдома питна вода завжди під рукою і тепер ця річ стала моєю корисною звичкою. Дихайте повітрям ввечері, коли на вулиці немає людей – прогулянки на самоті наповнюють. А після прогулянки обов'язково дезінфікуйте руки!

Карантин – час можливостей!

Мені набридло чути від знайомих, що під час карантину ми деградуємо, всі плани зруйновані (жах, жах, жах) і, взагалі, як же висидіти вдома? – Треба розвиватись!

В житті є купа справ, на які у нас просто немає часу, коли ми щодня їздимо на роботу. Я, наприклад, готую досить примітивно – яєчня, суп, кілька салатів. Чому б не спробувати приготувати сирники? А якщо не прості, з родзинками, а ще з бананом і арахісом? Впевнений, карантин – це час можливостей. Тому я запустив челендж #кориснийкарантин

Його умови прості - зніміть на відео або сфотографуйте річ, яку ніколи не робили до цього (будь-яку), викладіть її в свій Інстаграм і поставте хештег #кориснийкарантин

Ми переглядаємо всі ваші досягнення і найцікавіші викладаємо в Інстаграм-каналі 1+1.

Революційні ідеї не приходять одразу

Якщо ви не знаєте, чим себе зайняти - не страшно! Помийте вікно, зробіть 20 присідань, поговоріть з родичами з Австралії або зробіть сушку для узвару - розігрійте свій мозок для креативу.

Коли ви відчуєте драйв від того, що робите маленькі, але корисні дрібниці - можете планувати і нові досягнення!

Карантин - не на завжди, а вміння - на все життя

Пам'ятайте, незабаром ми знову зустрінемося і побачимо, хто що робив на карантині. Станьте кращими, ніж до його початку! Будьте здорові!

Нагадаємо, раніше Знай.uа писав, як гаряча гімнастка з "Жіночого кварталу" Катерина Нікітіна розважається на карантині.