Цього тижня команда "Ревізор. Карантин" перевірила доставку суші. Для цієї страви використовують морепродукти, які не проходять термічну обробку. Ці інгредієнти мають бути не лише свіжими, а й сертифікованими, кухня – стерильною, а кухарі зобов’язані дотримуватись усіх санітарно-гігієнічних норм.

– Я отримала багато прохань від глядачів Нового каналу ревізувати одну з найпопулярніших доставок у столиці та області – Sushi 33, – розповідає ведуча програми Юлія Панкова. – На сайті закладу зазначено, що працівники дотримуються усіх санітарно-гігієнічних норм під час карантину. Що ж, перевіримо це!

Юля зробила замовлення, зателефонувавши у Sushi 33. І разом із знімальною групою чекала на кур’єра.

– Приїзд працівника закладу ми зафіксували на камери, – розповідає ведуча Новому каналу. – Побачене нас неприємно вразило. Адже кур’єр дістав маску з кишені та одягнув її лише перед нашою зустріччю. Рукавички він мав не гумові, а з тканини.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Ведуча перевірила правильність пакування замовлення.

– У пакеті лежало два бокси з суші, – каже Юля. – Вони були герметично закриті, стікеровані та з інформацією, що вжити їх необхідно за дві години. Це важливо! Вага суші відповідала зазначеній на сайті. А ще я просила тренувальні палички. В закладах їх закріплюють резинками. Тут мені поклали окремі зажими та герметично запаковані палички. І це правильно!

Страву Юля не куштувала. Адже вона не впевнена у безпечності продукту. Тому ведуча вирушила на ревізію кухні, де були приготовані суші.

– У Sushi 33 я побачила безвідповідальних кухарів, – розповідає ведуча Нового каналу. – В умовах карантину вони працювали без масок! Ветеринарного свідоцтва на основний інгредієнт суші – рибу – мені не показали. Так само, як і своїх медичних книжок. Я не впевнена в тому, що кухарі цього закладу здорові. І, відповідно, в безпечності цих продуктів.

Про санітарно-епідеміологічні порушення в закладі Sushi 33 Юля повідомила в Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Звісно, цей заклад «Ревізор» не рекомендує українцям!