Останнім часом кіно стало тією віддушиною, з допомогою якої дні на карантині протікають швидше і не так нудно. Хтось переглядає свої улюблені фільми, а хтось з нетерпінням чекає виходу новинок або продовження вже улюбленого серіалу.

Знай.uа пропонує ознайомитися з сімома захоплюючими серіалами з інтригуючим сюжетом. Деякі з них - нові стрічки, які лише нещодавно вийшли на екрани, а частина - продовження вже відомих. Повірте, з першої ж серії ви не зможете відірватися від перегляду.

Захищаючи Джейкоба (IMDb - 8.4)

2020 рік, 8 епізодів

"Захищаючи Джейкоба", фото: imdb.com
"Захищаючи Джейкоба", фото: imdb.com

Це американська кримінальна драма (16+), в якій знялися Кріс Еванс, Мішель Докері і Джейден Мартелл. Кріс знайомий глядачам по ролі Капітана Америка, Мішель - зірка "Абатства Даунтон", а юний Джейден раніше зіграв у фільмах "Воно" і Воно 2".

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Прем'єра відбулася 24 квітня на Apple TV+. На сьогодні вийшло 5 серій.

Цей серіал зачіпає не тільки зоряним складом, але і закрученим сюжетом, в якому більше питань, ніж відповідей. Для тих, хто любить трилери, історії з загадковими вбивствами і детективи.

"Захищаючи Джейкоба", фото: imdb.com
"Захищаючи Джейкоба", фото: imdb.com

У центрі сюжету зразкова сім'я. Енді - помічник окружного прокурора в Бостоні, його дружина (Лорі) керує благодійним фондом для допомоги хворим дітям. У них є син-підліток Джейкоб. Все нібито ідеально: великий і красивий будинок, хороша робота, повага сусідів і знайомих. Все починає руйнуватися після трагічної події, яка потрясла все місто. У лісі був знайдений зарізаним 14-річний хлопчик - однокласник Джейкоба. Енді разом з поліцією починає розслідування цього вбивства. Він опитує школярів про загиблого, проте нічого конкретного не домагається. Після чого в соцмережі, де тужать про хлопчика, з'являється дуже дивне повідомлення від одного з однокласників, який звинувачує у вбивстві Джейкоба: "Всі знають, що це ти зробив. У тебе є ніж". І Енді дійсно знаходить в кімнаті у Джейкоба ніж.

На наступний день з'являється нова зачіпка у справі - на одязі загиблого знаходять відбиток Джейкоба. А це все міняє! Хлопчик стає підозрюваним.

Шок для батьків! Шок для жителів міста та учнів школи! Але Джейкоб щиро говорить, що він не робив цього.

Хто ж все-таки винен у вбивстві - дивіться далі у серіалі.

Банди Лондона (IMDb - 8.5)

2020 рік, 9 епізодів.

"Банди Лондона", фото: Sky Atlantic
"Банди Лондона", фото: Sky Atlantic

Відірватися від перегляду після першої серії ви точно не зможете - затягує моментально.

Це британський серіал, прем'єра якого відбулася 23 квітня. Сподобається тим, хто у захваті від кримінальної драми "Гострі картузи", "Джентльменів" та інших фільмів Гая Річі на схожу тематику. У стрічці дуже багато насильства, крові і бійок, тому рекомендований тільки для повнолітніх (18+).

У центрі сюжету історія впливової сім'ї Воллес. Перша серія починається з вбивства Фінна Воллеса - ватажка місцевого криміналітету, який 20 років будував свою злочинну імперію, і, здавалося, був недосяжним. Помститися за батька вирішує його син Шон. Він же і стає на чолі банди. Однак не всі хочуть бачити імпульсивного хлопця своїм лідером.

"Банди Лондона", фото: Sky Atlantic
"Банди Лондона", фото: Sky Atlantic

У серіалі дуже багато героїв, життя яких так чи інакше пов'язане з сім'єю Воллес. Тому і дивитися серії все цікавіше. Про те, як живуть місцеві цигани, процвітає албанська мафія, як виживають курди під тиском турецьких бандитів і чому небезпечно зв'язуватися з нігерійцями.

Кінцівка когось здивує, а когось розчарує - тут вже на любителя, але подивитися варто. Крім того, Шона Воллеса зіграв Джо Коул - один з братів у "Гострих картузах".

Усюди жевріють пожежі (IMDb - 7.7)

2020, 8 епізодів (16+)

Це також новинка цього року з Різ Уізерспун і Керрі Вашингтон у головних ролях.

Американський серіал вийшов на каналі Hulu 18 березня. Екранізація однойменної книги Селести Інг.

"Усюди жевріють пожежі ", фото: Hulu
"Усюди жевріють пожежі ", фото: Hulu

Це драма про взаємини в багатодітній родині, про душевні переживання підлітків і те, чим доводиться жертвувати заради дітей і що краще: бути гарною мамою або лише здаватися ідеальною. Насправді в серіалі піднімають дуже багато важливих соціальних тем, і кожен зробить для себе свій висновок про цю історію.

У центрі сюжету Елена Річардсон (Різ Уізерспун) - мама чотирьох дітей. У неї чудовий чоловік, величезний будинок, улюблена робота. Але, як часто буває, не все так просто.

Керрі Вашингтон грає Мію Воррен - художницю, яка щойно приїхала в містечко з дочкою-підлітком. У неї є свої таємниці, які вона ретельно оберігає.

"Усюди жевріють пожежі ", фото: Hulu
"Усюди жевріють пожежі ", фото: Hulu

Елена і Мія - дві різні людини з двох різних світів: багатого і бідного. Спершу вони подружаться, але відносини поступово переростуть у ворожнечу. Це і будуть ті самі перші вогники для великої пожежі.

Чужинець (Аутсайдер) (IMDb - 7.9)

2020, 10 епізодів (18+)

Це трилер з елементами фентезі. Найголовніше - це екранізація книги Стівена Кінга. І грань між реальним і нереальним дуже тонка. Тому вірити або не вірити в те, що відбувається - справа кожного, але в будь-якому випадку це дуже страшно.

"Чужинець" (Аутсайдер), фото: HBO
"Чужинець" (Аутсайдер), фото: HBO

За сюжетом в містечку Черокі відбувається загадкове вбивство маленького хлопчика. Поліція швидко знаходить підозрюваного з відео з камер спостереження і завдяки пізнання свідка. Це тренер місцевої команди Террі Мейтленд. Ось тільки він сам не розуміє, як таке може бути - під час вбивства хлопчика він був зовсім в іншому місці і є тому підтвердження.

Здавалося б, таке неможливо, якщо тільки це не двійник або брат-близнюк. Так хто цей чужинець? І хто вбив хлопчика?

Серіал сподобається всім любителям цього жанру і творів Стівена Кінга.

Відьмак (IMDb - 8.3)

2019 рік, 8 епізодів (16+)

Гучний серіал вийшов 20 грудня минулого року на каналі Netflix. У головній ролі Генрі Кавілл, який прославився роллю Супермена в "Людина зі сталі".

"Відьмак", фото: Netflix
"Відьмак", фото: Netflix

Фільм знятий за мотивами книги-фентезі польського письменника Анджея Сапковського. Це він придумав чарівний світ, в якому існують відьмаки-мутанти, чарівниці, ельфи, низушки, дракони, монстри і безліч інших істот.

Серіал розповідає про пригоди відьмака Геральта з Рівії, про його знайомство з принцесою Цинтри Ціріллою, про його любов з чарівницею Йеннефер і про його дружбу з бардом Лютиком.

Якщо не чіплятися до стрибків сюжету, то це дуже навіть цікаве кіно з інтригуючим сюжетом. Але буде краще, якщо ви все-таки перед переглядом прочитаєте "Сагу про відьмака", тоді і зрозуміліше буде.

Ми познайомили вас з п'ятіркою нових серіалів, а тепер розповімо, які нові сезони вийшли у вже відомих.

Паперовий будинок (IMDb - 8.4)

2017 рік, 4 сезону (16+)

3 квітня вийшов четвертий сезон іспанського серіалу "Паперовий будинок", що нараховує 8 епізодів. Після успіху перших сезонів Netflix вирішив перейменувати серіал у Money Heist, тобто "Пограбування банку".

"Паперовий будинок", фото: Netflix
"Паперовий будинок", фото: Netflix

Герої історії - злочинці, які вчинили найбільше пограбування в країні, після чого змогли втекти під носом у поліції і знову, дотримуючись плану Професора, відправитися на нову "справу". Для народу вони з лиходіїв стали героями, їм наслідують, їх вихваляють.

Ще в минулому сезоні авантюристи захопили Банк Іспанії, але поступово план почав руйнуватися. У четвертому сезоні ми бачимо продовження сюжету: пристрасті розпалюються, з'являються нові жертви, змінюються орієнтири.

"Паперовий будинок" отримав величезну популярність в багатьох країнах, а його персонажі (Професор, Токіо і Денвер) потрапили в топ-20 найпопулярніших героїв телесеріалів.

Найголовніше, що історія не закінчується - шанувальників чекає, як мінімум, ще один сезон.

Мільярди (IMDb - 8.4)

2016 рік, 5 сезонів (18+)

Історія про життя геніального мільярдера Боббі "Акса" Аксельрода отримала продовження. Вийшов п'ятий за рахунком сезон, що складається з 7 епізодів.

"Мільярди", фото: Showtime
"Мільярди", фото: Showtime

Загострюється напруга між ним і Чаком Родсом - прокурором, вже колишнім чоловіком Венді, якому важко позбутися ідеї знищити Аксельрода.

Аксу вдалося повернути в команду Тейлор і її "роботяг". Компанія зміцнює свої позиції. Але на горизонті з'являються нові супротивники і проблеми. А Акс не любить програвати і бути другим номером. Гра продовжується...

Серіал рясніє геніальними цитатами і несподіваними поворотами сюжету. Можливо, хтось скаже, що "Мільярди" вже "не ті", але так приємно дивитися на персонажів, що володіють блискучим розумом і кмітливістю!

Нагадаємо, раніше Знай.uа публікував добірку про те, що смачного зірки готують вдома під час карантину.

Також повідомлялося, що зірки "Паперового будинку" перенесли романтику фільму в реальне життя.