Знаменита українська прима-балерина Катерина Кухар продемонструвала просте тренування в домашніх умовах, яке триватиме до 15 хвилин щодня і при цьому задіє всі групи м'язів.

Планка

Катерина Кухар робить планку
Катерина Кухар робить планку

Стійка на планці одночасно розвиває м'язи преса, спини, рук, ніг, стегон і сідниць. Встаньте в положення "упор лежачи", з опорою на лікті. Підніміть голову і розправте плечі. Втягніть живіт, стисніть сідниці і з'єднайте стопи. Тримайте спину прямо і не згинайте ноги в колінах. Максимально напружуйте м'язи преса і не опускайте поперек.

Почніть з 30 секунд і збільшуйте час кожні 3 дні на 15 секунд. Розвивайте витривалість і намагайтеся виконувати планку до 2-3 хвилин.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Скручування

Катерина Кухар робить скручування
Катерина Кухар робить скручування

Вправа акцентується на верхній частині прямого м'яза живота. Лежіть на підлозі, руки за головою. Працюємо лише за рахунок скорочення преса, піднімаємо лопатки, голову, плечі. Не відриваємо ноги і поперек від підлоги. Потім, повільно повертаєтеся назад, під контролем вашого преса.

Почніть з 10 разів і протягом місяця збільшуйте навантаження до 40 разів.

Велосипедик

Катерина Кухар робить велосипедик
Катерина Кухар робить велосипедик

Лежачи на спині, поперек щільно притиснута до підлоги, зігнуті в колінах ноги стоять на землі, руки за головою. Ліву ногу витягніть вперед, праву підтягніть до грудей. Змініть сторону. Ноги повинні бути підняті під кутом 60 градусів. Один підхід – 30 повторень.

Прибираємо вушка

Катерина Кухар
Катерина Кухар

Ноги згинаємо в колінах і стопи відриваємо від підлоги, тримаємо їх пресом. Руки тримаємо асиметрично від колін, і переносимо руки і ноги одночасно над підлогою, при цьому працює прес, бічні м'язи тулуба і сіднична м'яз. Виконуємо вправу 2 хвилини.

Стільчик

Катерина Кухар робить стільчик
Катерина Кухар робить стільчик

Ноги повинні бути ширшими за плечі. Слідкуйте, щоб коліна не виходили за стопу, це може травмувати колінні суглоби, а сідниці працюють менше покладеного. Присідати треба до паралелі з підлогою, сідниці під час присідання повинні бути на рівні колін. Занадто глибокі присідання будуть шкідливі колінним суглобам. Для початку виконуємо 10 разів і поступово збільшуємо до 25.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Катерина Кухар дала інтерв'ю "українському Дудю".

Як повідомляв портал Знай.uа, Катерина Кухар показала, як подолати синдром "Бембі" в будь-якому віці.

Також Знай.uа писав, що Катерина Кухар розповіла, де і з ким її діти.