Деніел Редкліфф потрапив в заголовки новин через суперечки з авторкою книг про Гаррі Поттера Дж. К. Роулінг, але член власної сім'ї актора досить жорстоко його оцінив.

Актор Деніел Редкліфф, який прославився своєю роллю Гаррі Поттера у фільмах за книгами письменниці Джоан Роулінг, відреагував на скандал через її висловлювання про транссексуалів. Однак, після своїх критичних зауважень, сам опинився "під обстрілом" з боку власних родичів. Про це пише видання Еxpress.

Актор, який і раніше виступав проти гомофобії, сказав, що мова йде не про "бойові дії", а про те, що він "змушений щось сказати", враховуючи, що Дж. К. Роулінг написала книги, які надали іншого сенсу його життю.

"Я розумію, що деякі засоби масової інформації, можливо, захочуть описати це як боротьбу між Дж. К. Роулінг і мною, але насправді це не те, що важливо зараз. Хоча Джо, безсумнівно, відповідає за курс, якого набуло моє життя,..., я відчуваю себе зобов'язаним щось сказати в цей момент", - заявив Редкліфф.

Нагадаємо, в Мережі розгорілася бурхлива дискусія після того, як Джоан Роулінг прокоментувала в Twitter статтю під назвою «Точка зору: створення більш рівного пост-Covid-19 світу для людей, які менструюють».

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"Люди, які менструюють, - написала Роулінг. - Я впевнена, що існує слово для цих людей. Хто-небудь, допоможіть мені. Wumben? Wimpund? Woomud?" (слова, які перекручують слово "жінка" - woman).

Дж. К. Роулінг, автор книг про Гаррі Поттера,  фото:expressн
Дж. К. Роулінг, автор книг про Гаррі Поттера, фото:expressн

"Трансгендерні жінки - це жінки. Будь-яке твердження про зворотне стирає особистість і гідність трансгендерних людей і суперечить всім порадам професійних асоціацій охорони здоров'я, які мають набагато більше знань з цього питання, ніж Джо або я", - зазначив актор.

Він додав, що сподівається, що коментарі автора не "зіпсують" фанатам серіал про Гаррі Поттера.

Однак сам Даніель також потрапив "під обстріл", і не кого-небудь, а власних родичів.

Справа в тому, що актор відростив досить велику бороду з часу останнього фільму про Гаррі Поттера, в якому він був майже повністю поголений.

Саме це викликало обурення його двоюрідного діда, якого Даніель відвідав, простежуючи своє коріння на програмі предків.

Луї Гершон, двоюрідний брат бабусі Деніела, дорікнув своєму знаменитому родичу, сказавши: "Вам потрібно трохи привести себе в порялок!"

Даніель Радкліфф розмовляє зі своїм родичем Луї Гершо, фото:expressн
Даніель Радкліфф розмовляє зі своїм родичем Луї Гершо, фото:expressн


Луї вирішив показати Деніелу фотографію свого діда - прапрадідуся актора, якого також звали Луї Гершон.

Розглядаючи фото, Деніел відзначив, як він схожий на свого редка - єдина відмінність полягала в тому, що його прапрадід був чисто поголений.

"Ти більше схожий на нього, ніж я, а я названий на його честь. Подивися на себе, це одне і те ж обличя!", - сказав внуку Луї Гершон.

Погладжуючи бороду, Даніель пожартував: "Просто треба поголитися!"

Даніель і Луї дивляться на картину Луї Гершона, фото:expressн
Даніель і Луї дивляться на картину Луї Гершона, фото:expressн

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Редкліфф накинувся на Джоан Роулінг через трансгендерів

Як повідомляв портал Знай.ua, Джоан Роулінг розповіла про найстрашніший кошмар в житті

Також Знай.ua писав, Джоан Роулінг випустила трохи чарів на школярів, зачинених на карантин