За життя та здоров’я дітей відповідають дорослі. Звісно, що вдома – це батьки, а в навчальних закладах – вчителі та вихователі. А хто несе відповідальність за дітлахів, які відпочивають у санаторіях та літніх таборах?! Журналістка програми «Таємний агент» (Новий канал) Ніколетта Бокшан влаштувалась на стажування у санаторій під Києвом, щоб з’ясувати, чи безпечно там дітям під наглядом працівників закладу.

– Я прийшла на вечірню зміну, – розповідає Ніка. – Моєї наставниці вже не було. До речі, весь медичний персонал теж пішов додому. Хто ж тут слідкує за дітьми? Жодного вихователя я не бачила!

Журналістка розповідає, що вона пішла в приміщення, де проходила дискотека. За її словами, там були всі діти санаторію і жодного дорослого.

– Уявіть, лише я стежила за ними, – каже Ніка. – І за кілька хвилин на моїх очах травмувалась дитина. Хлопчик впав та сильно вдарився коліном. Він не міг йти. Добре, що старша дитина взяла його та віднесла до чергового медичного працівника. Так, на щастя він був.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Та на жаль, лікар не знав, що робити з травмованим хлопчиком.

– Вона оглянула коліно малого і покликала на допомогу свою колегу, – розповідає Ніка. – Знайте, прийшов ще "крутіший спеціаліст". Жінка без рентгену призначила лікування – гель та еластичний бинт. Звісно, адже це була не травматолог, а ендокринолог. А ще мене вразило, що медичні працівники знову віддали нести дитину старшому хлопцю. Уявляєте, тут діти рятують дітей.

До ранку за травмованим хлопчиком жоден працівник не слідкував. Бо, як пояснили журналістці медики: «Тут діти оздоровлюються, а не лікуються».

– Страшно усвідомлювати, що у цьому закладі діти не почувають себе у безпеці, – каже Ніка. – Адже тут я побачила повну безвідповідальність дорослих.

Вмикайте щопонеділка о 19:00 програму «Таємний агент» на Новому каналі.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Під Львовом молодий хлопець помер "з легкої руки" лікарів - "змусили відмовитися..."

Як повідомляв портал Знай.ua, "Лікарі хамили в реанімації": молодого харків'янина довели до гангрени і відправили на той світ.

Також Знай.ua писав, що Китайський вірус забрав життя тернополянина, дружина розповіла шокуючу правду, - "Лікували, як скотину!".