Улюблену костюмовану драму українців та поляків "Кріпосна", виробництва StarLight Films та FILM.UA, цього літа побачать і мешканці Іспанії. Серіал, що вийшов в Україні на каналі СТБ, продовжує захоплювати глядачів по всьому світу. Загалом, про долю Катерини Вербицької (Кітті) дізнаються і в Японії, і в Чехії, а для США та Канади є можливість подивитися серії на Amazon Prime.

Цього року повинні розпочатися зйомки третього та четвертого сезонів "Кріпосної", але через карантин поки що невідомо, коли саме це станеться.

Знай.ua поспілкувався з українською акторкою Олесею Жураківською, яка дивовижно зіграла в кіноісторії кухарку Павліну, без допомоги та співчуття якої Катя навряд чи витримала б всі випробування.

Олеся Жураківська у ролі Павліни в "Кріпосній", фото: СТБ
Олеся Жураківська у ролі Павліни в "Кріпосній", фото: СТБ

Олеся, як і інші актори, зізналася, що ще не бачила сценарію продовження серіалу, тому розповісти про те, чи живий Андрій Жадан, чи ні - не може. Та й не змогла б, якби знала, бо це найголовніша інтрига та таємниця!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

"Я не знаю, що нас чекає у наступному сезоні. Мені хочеться вірити, що Жадан залишився живим, чесно кажучи. Тому що Максим Радугін - і партнер хороший, і актор, і образ у нього, здається, такий позитивний, в який закохалися глядачі. Так, йому встромили ножа у серце, але там же може бути якийсь амулет, чи Каті портрет, що-небудь може бути приховане. Сподіваюсь на якусь щасливу долю для його героя. Мені б так цього хотілося", - розповіла Жураківська.

Андрій Жадан і Катерина Вербицька - герої Кріпосної
Андрій Жадан і Катерина Вербицька - герої Кріпосної

Про свою героїню Павліну вона теж ще нічого не знає, але мріє, аби у неї була власна історія кохання. Вона впевнена, що автори обов'язково щось вигадають, бо в них неймовірна фантазія.

Олеся Жураківська зізналася, що ще під час зйомок "Кріпосної" (першого та другого сезонів) дуже хотіла, аби глядачі полюбили їхніх героїв, і це сталося! Серіал став лідером трансляцій у будні серед українських каналів, а в Польщі взагалі побив рекорди з перегляду.

"Коли говориш на якусь непросту тему, це завжди ризиковано, але від того ще більший азарт відчуваєш. В нашому випадку, це костюмована драма, на яку не наважувалися багато-багато каналів і довгий час. Звісно, ми сподівалися на те, що буде особлива реакція, і ми дуже раді, що так і сталося. Що для мене було особливо важливим? Що це кіно дивилися повністю родини - сідали біля телевізорів бабусі, мама, тато… У мене є одне улюблене повідомлення, яке прийшло мені з Польщі, від маленького хлопчика Збишека. Він написав мені: "Дорога Павліна, ви дуже схожі на мою бабусю, така ж добра, тепла. Я бажаю вам щастя, добра, всього найкращого". І підпис - Збишек, мама і бабуся", - поділилася Олеся Жураківська.

Катерина Ковальчук та Олеся Жураківська, фото: Instagram/zhurakivska_olesya
Катерина Ковальчук та Олеся Жураківська, фото: Instagram/zhurakivska_olesya

На питання, хто з персонажів у "Кріпосній" найулюбленіший, акторка відразу назвала Катерину. І ось чому.

"У мене найбільше роботи було з Катюшею, з головною героїнею, яку зіграла Катя Ковальчук. У нас особливий був контакт, тому що я дійсно її полюбила. Не з першого дня, тому що вона була доволі закрита напочатку, але, коли я зрозуміла, наскільки вона націлена на результат, що вона готова терпіти та як працювати, а ще, як їй складно - все-таки ми були вдома, а вона була у відрядженні: треба було жити окремо від близьких і доволі довго. Я зрозуміла, що їй складно. І ми дуже зблизилися. Вона виявилася такою хорошою, ніжною, щирою людиною. Багато було моментів емоційних у нас. Коли для того, щоб зіграти, достатньо було просто в очі одна одній подивитись. Такий контакт хороший", - розповіла Жураківська про співпрацю з Катериною Ковальчук.

Вона додала, що їй взагалі дуже пощастило зі всією знімальною групою серіалу: "Я була оточена талановитими людьми. Це стосується всіх служб. Це щастя, коли один до одного так ставляться, з повагою, коли піклуються".

Анна Сагайдачна та Олеся Жураківська, фото: СТБ
Анна Сагайдачна та Олеся Жураківська, фото: СТБ

Також Олеся розповіла про найемоційніший випадок на знімальному майданчику, коли у неї не витримали нерви.

"Це показник того, як люди ставилися одне до одного. Дуже складні були умови: підземелля, страшенна спека, задуха, вологість, і ми на маленькій діляночці. Нас там 9 осіб одночасно знаходилися, і у мене здали нерви, я почала плакати. Я подивилась на Катю, мені стало її настільки жалко, а потім я подивилась на хлопців (дві групи було), в якому вони вже фізичному стані, настільки скрючені вони стояли за камерами, я не витримала. І цю реакцію їхню я ніколи не забуду. Вони раптом всі одночасно на мене: "Зайчик, що сталося, чого ти?" Плачу і кажу: "Мені вас жалко". "Ні, все нормально, - кажуть, - дивись на нас, все добре, не переживай". Вони просто з-за камер отак, як куполом, мене обняли, і я заспокоїлась. Ніколи цього не забуду!" - поділилася акторка серіалу "Кріпосна".

Олеся Жураківська у ролі Павліни в "Кріпосній", фото: Instagram
Олеся Жураківська у ролі Павліни в "Кріпосній", фото: Instagram

Нагадаємо, раніше Знай.ua поспілкувався з Талою Пристаєцькою, аби дізнатися, чому саме назва "Кріпосна", як обирали актрису на головну роль та що очікувати у наступних серіях.

Крім того, Тала Пристаєцька розповіла, що ж глядачі побачать у третьому сезоні серіалу "Кріпосна".

Також Олеся Жураківська розповіла про зйомки серіалу "Перші ластівки" на Новому каналі, в якому вона зіграла одну з ролей.