У місті Москва, тоді ще столиці СРСР, на стадіоні "Лужники" 24 червня 1990 року відбувся концерт знаменитого музиканта Віктора Цоя і гурту "Кіно". Тоді ще ніхто не міг підозрювати, що це був останній концерт гурту в повному складі.

Навіть незважаючи на те, що це не був сольний концерт "Кіно", практично весь натовп прийшов на захід саме через Цоя – рокери тоді були на піку популярності і ніхто не припускав, що цей концерт стане останнім в історії колективу і Віктора Цоя. Про цю історію можна згадати завдяки відеозапису, яку давно опублікували в мережі.

Майже відразу після масштабного шоу в "Лужниках", Віктор Цой з гітаристом "Кіно" Юрієм Каспаряном поїхали в Латвію, де під Юрмалою знаходилася дача музиканта. Там вони готували матеріал для нового альбому, якому судилося вийти вже після смерті Цоя в грудні 1990 під назвою "Чорний альбом".

Також варто нагадати нашим читачам, що лідер гурту "Кіно" загинув в аварії під Ригою 15 серпня 1990 року, врізавшись на своєму "Москвичі" в пасажирський "Ікарус", за кермом якого був латиш Яніс Фібігс.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Вікторія Цой, Петра Мамонова та інші — ЛГБТ-активістка показала "другу стать" зірок російського року.

Як повідомляв Знай.uа заквітчаний Цой, магія Софі Лорен і юна Ротару — унікальні кадри, які допоможуть побачити історію з іншого боку.

Знай.uа писав, Цой живий? "Кіно" воскресне після 30 років тиші.