З'явилася інформація, що Окружний адміністративний суд української столиці скасував рішення Служби безпеки України від 27 листопада 2018 року про заборону на в'їзд до України на три роки російському реперу Елджею (Олексій Узенюк). Відомо, що рішення від 25 червня вже зареєстровано в реєстрі судових рішень.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.

Елджей, скріншот: YouTube
Елджей, скріншот: YouTube

За інформацією журналістів, сам репер Елджей подав позов до СБУ і зажадав скасувати заборону, який було впроваджено після скарги колишнього народного депутата Володимира Парасюка, який вимагав заборонити реперу в'їжджати в Україну через виступ у Коктебелі в окупованому Росією Криму. Доказом цьому було відео в YouTube.

Крім того, за версією СБУ, в жовтні 2018 Елджей та інші особи в інтерв'ю виданню "РИА Новости Новосибірськ" зазначили, що вважають АР Крим російською територією, у яку Росія "історично багато вклала".

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Також, у зазначеному інтерв'ю зазначені особи висловлюють власну думку стосовно того, що Росія діяла відповідно до законних прав мешканців АР Крим", - повідомив суд, посилаючись на матеріали СБУ.

Елджей, скріншот: YouTube
Елджей, скріншот: YouTube

Повідомляється, що суд Києва дійшов висновку, що відео, на якому Елджей нібито виступає в анексованому Криму, на даний момент видалено з YouTube.

"Суд зазначає, що висновок відповідача (СБУ — ред.) Про те, що позивач (Элджей - ред.) незаконно відвідував окуповану територію АР Крим, є необґрунтованим та безпідставним, це в свою чергу означає, що оскаржуване рішення було прийнято відповідачем на підставі недостовірних і не підкріплених відповідними, допустимими доказами відомостей, отриманих з соціальної мережі YouTube без проведення процедури верифікації власників акаунтів користувачів цієї соціальної мережі у передбаченому чинним національним процесуальним законодавством порядку міжнародної правової допомоги", - ідеться в рішенні суду.

Повідомляється, що рішення суду може бути оскаржено. В СБУ поки не коментували це рішення. В реєстрі судових рішень приховані імена фігурантів справи, однак обставини справи вказують на те, що мова йде про російського репера Елджея, тому що саме йому 27 листопада 2018 заборонили в'їзд до України на три роки.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Леся Нікітюк похвалилася заробітками на чоловіках – добу з незнайомцем і $100 тисяч в кишені?

Як повідомляв Знай.uа Настю Івлєєву з "Орла і Решки" назвали селом – "Шмотки не зроблять людину з бидла".

Знай.uа писав, "Батько" Емінема розводиться: доведеться віддати колишньої 400 мільйонів доларів.