Віктор Павлік - український співак, гітарист, Заслужений артист України, артист мистецької агенції «Територія А».

Харизматичний виконавець і головний романтик України народився 31 грудня 1965 року в невеликому місті Тернопільській області. Хлопчик вже в чотири роки взяв в руки гітару. І, мабуть, відразу зрозумів, що посланий на цю землю для важливої ​​місії - співати, і дарувати людям радість.

Повна біографія Віктора Павліка допоможе зрозуміти секрет успіху цього артиста.

Досьє

Повне ім'я: Віктор Франкович Павлік

Вік: 54 роки

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Зріст: 1,63 м

Національність: українець.

Одружений на Катерині Репяховій.

Діти: син Олександр, покійний син Павло і дочка Христина.

Є активним користувачем таких соціальних мереж, як Фейсбук і Інстаграм. Крім того, у артиста є офіційний сайт.

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook

Простий хлопець з Теребовля

Віктор Павлік народився і виріс в місті Теребовля. Тут до сих пір живе мати артиста, тому він час від часу повертається до рідного міста.

«Мені тут все дорого, кожен камінчик і кожне дерево. Ми з друзями грали тут в бойові ігри, в ковбоїв та індіанців», - згадує місто дитинства Віктор Павлік.

Коли йому було 4, його батько Франко Іванович записав перші пісні сина на магнітофон. Батьки помітили у сина прояви зацікавленості і подарували Віктору першу власну гітару.

У 16 років Павлік почав заробляти на життя музикою - граючи в ресторанах і на весіллях з вокально-інструментальним ансамблем «Еверест».

Перспективних хлопців з Теребовля помітили в сусідніх Микулинцях і запросили їх грати в місцевому Будинку культури. Хлопці почали щомісяця отримувати зарплату, однак втратили творчу свободу. Кожен концерт проходив так: натхненна мова, грала сувора музика, і «Еверест» виконував якусь радянську патріотичну пісню.

«Мій ранній репертуар був патріотичним. Комсомольський репертуар... У той час подібні речі були досить популярними і затребуваними», - згадує Павлік.

Протягом двох років він навчався в ПТУ №18 міста Комсомольськ (Полтава), яке закінчив у 1984 році.

У 18 років Віктора забрали в армію, але те, що сталося після служби, він називає однією з найбільших удач у своєму житті. Популярний співак Іво Бобул запросив його працювати в Тернопільську обласну філармонію. 4 роки поспіль (з 1986 по 1991) в складі групи ВІА «Віватон» Павлик давав по 2-3 концерти на день. За цей час вони дали велику кількість концертів по Україні - в Карпатах, містах Одеса, Черкаси, Дніпро і багатьох інших. Були також гастролі за кордоном - в Румунії, Угорщині, Чехословаччині, Польщі, Югославії. Але Віктор був звичайним гітаристом. Вся увага і оплески перепадали керівнику, солісту і метру Бобулу.

У 1989 році Віктор Павлік закінчив Теребовлянське вище училище культури по класу диригент хору, співак. А протягом 1992-1995 років навчався в Тернопільській обласній філармонії. Павлік влився в колектив «Анна-Марія». Там Віктор, крім гри на гітарі, почав сольно виконувати пісні. Колектив став переможцем практично всіх конкурсів і фестивалів в Україні, і не тільки.

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook

Червона Рута

Влітку 1993 року «Анна-Марія» виборола третє місце серед поп-виконавців на фестивалі «Червона рута» в Донецьку. Їх хіт «Чорні окуляри» підкорив дискотеки України, а «Ти подобаєшся мені» стала кращою ліричною піснею року. Одного разу хлопців навіть покликали виступати на розігріві у зарубіжних рок-легенд.

«Сьогодні зарубіжні групи приїжджають часто, а в 1995 це була мегаподія. Нам запропонували виступити на розігріві Smokie, але довелося відмовитися, тому що я їхав до Туреччини! Хлопці на мене образилися», - згадує Павлік.

Віктор Павлик
Віктор Павлік, скріншот: YouTube

Поїздка в Туреччину

У 1998 році в Україні почала зростати армія «заробітчан», серед яких виявився і Віктор Павлік. Фінансова криза в рідній країні змушувала людей шукати кращої долі на чужині. Виїхати з України до Туреччини співак з дружиною вирішили через брак грошей. У Тернопільській філармонії він заробляв $50 в місяць, а в Туреччині запропонували $20 в день. Група «Анна-Марія» цієї розлуки не витримала, однак залишилися чудові пісні, які Павлік згодом включив до свого першого сольного альбому «Шикидим».

У 1995-1996 роках Павлік працював в Туреччині в складі групи «Мідас».

Коли Павлік повернувся в Україну, він наповнив вітчизняний шоу-біз колоритом турецьких мелодій.

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook

«Поїздка в Туреччину не стала новим етапом у моїй кар'єрі. Я поїхав туди як постановник балету... Я співав пару пісень між танцювальними номерами. "Шикидим" я виконував турецькою мовою. Таркан випустив цю пісню в 1995 році. Вона була надзвичайно популярна тоді, коли я жив в Туреччині. Нами були організовані виступи в ресторанах і нічних клубах з турецькими музикантами... У мене був шестимісячний контракт, потім я зустрів місцевого музиканта і пробув в Туреччині ще півроку. Я маю на увазі, що це не було новою сторінкою в моїй артистичній кар'єрі» - підкреслював Павлік.

«Територія А»

Плануючи своє повернення в Україну, Віктор подзвонив Сергію Лазо і сказав: «Якщо ти хочеш співати на батьківщині, час повертатися!»

У 1996 році Віктор приїхав до Києва і почав сольну кар'єру. З тих пір він живе і працює в Києві.

За два роки відсутності Павліка в Україні з'явилися телевізійні канали та суперпопулярний хіт-парад «Територія А».

Популярності Віктора Павліка посприяло саме співпраця з мистецькою агенцією «Територія А» і ротація його кліпів в однойменному теле-хіт-параді в кінці 1990-х років.

У хіт-параді постійно крутився кліп співака «Шикидим», його ім'я почало ставати відомим.

«Я змігла розвинути свою популярність завдяки різним фестивалям і конкурсам вокалістів. Я ліг спати, а на наступний ранок прокинувся знаменитим, бо мою пісню "Шикидим" відразу ж транслювали на всіх радіостанціях, буквально всюди, де тільки можна. Вони випустили мільйон копій касети. Це було дійсно потужно» - згадує Віктор Франкович.

Зоряний час

Після такої приголомшливої ​​удачі в кінці 90-х Віктор Павлік випустив однойменний альбом, де майже половина пісень була від турецьких авторів.

«Два роки я жив в Туреччині, тому східна культура не могла пройти повз. Повернувшись, я почав шукати під турецькі пісні українські тексти. Мені допомогла Вікторія Сєрова. Степан Галябарда написав текст до "Шикидим" і пішло-поїхало», - згадує появу першої пісні Павлік.

«Коли я повернувся в Україну, я розповів Степану Галябарді про цю класну пісню. Я заспівав йому трохи, і він запропонував написати текст і зробити українську версію "Шикидим". Я подумав: Як можна поставити український текст на турецьку музику, на турецьку пісню? Тим більше, що по-турецьки це звучить зовсім інакше», - розповідає Павлік в іншому інтерв'ю.

Другим абсолютним хітом альбому стала пісня «Яна». Музику написав турецький співак і композитор Челік. А текст пісні «Це не сон» склала подруга Павліка Наталі Самсонова. Коли було зібрано достатньо композицій, Віктор удостоївся честі записувати альбом в столичному Будинку звукозапису, що було дозволено далеко не всім.

Віктор Павлік був настільки популярний, що розклад на його концерти в 90-і роки можна було побачити на кожному стовпі в великих містах України.

Дебютний сольний альбом «Шикидим» вийшов в 1998 році.

У 2002 році Павлік дав близько 200 сольних концертів в Україні та Канаді. Він дав наймасштабніший концертний тур по 20 штатам США, від Сан-Франциско до Буффало.

«Я гастролював по США кілька місяців. У нас були концерти для української діаспори практично в кожному штаті. Ми були в Нью-Джерсі, Філадельфії, Сан-Франциско, Сакраменто, Каліфорнія. Я знаходився в Сакраменто в вересні-жовтні 2003 року. Чітко пам'ятаю, що у них були вибори штату, і ми їхали в понеділок, і Арнольд Шварценеггер став губернатором Каліфорнії... Але мій рік в Туреччині не можна порівнювати з іншими поїздками за кордон», - згадує артист.

Таким чином, людина з чисто українським ім'ям і зовнішністю зміг привнести східні мотиви в українську музику. Пісня «Шикидим» до сих пір дивно популярна.

Крім того, хітами стали шансонно-ресторанна пісня «Ні обіцянок, ні пробачень» і легендарна «Ті подобаешся мени».

Згодом Віктор Павлік напише ще більше трьохсот пісень, і на деякі з них зніме кліпи. Серед популярних композицій варто виділити романс «Все минуло рідна, все минуло», ліричні «Ще 5 хвилин» («Афіни, Київ і Стамбул»), «Я божеволію (Мила)», «Столик на двох», «Каштанова вальс», «Недописана книга», «Город зеленого цвета».

Крім того, у виконанні Віктора Павліка глядачам запам'яталися християнські пісні («Дай нам Боже»), різдвяні колядки, «Колискова», пісні до 8 березня, душевне виконання відомих композицій «Два кольори», «Чорнобривці».

Всього в дискографії співака більше десятка пластинок:

  • «Анна-Марія» (1999)
  • «Диво» (2000)
  • «Світку мій високий» (2001)
  • «Дівчина-сонце» (2002)
  • «Дякуючі Богу» (2003)
  • «Слава Богу!» (2004)
  • «Танцюймо разом» (2005)
  • «Кімната в середіні мого серця» (2005)
  • «Коломийки» (2005)
  • «Твої очі» (2006)
  • «Місто зеленого кольору» (2007)
  • «Віднесені любов'ю» (2008)
  • «Коломийки 2» (2012)

Віктор Павлік до цього дня продовжує випускати нові композиції.

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook

У 2019 Віктор Павлік знявся в рекламі фінансової компанії Дінеро (Dinero).

Особисте життя

Вперше Віктор Павлік одружився в 18 років на дівчині на ім'я Ліда. Від неї має сина Олександра, який народився 22 квітня 1984 року. Він, як і його батько, став співаком.

Віктор Павлик
Віктор Павлік, скріншот: YouTube

Другою дружиною співака стала жінка на ім'я Світлана з Узбекистану, з якою він прожив 8 років. Нова дружина в 1987 році народила співакові дочку Христину.

Втретє співак одружується на жінці Ларисі, з якою танцював і співав в ансамблі філармонії міста Тернопіль. Від цього шлюбу народився син Паша (7 травня 1999 - 7 серпня 2020).

Віктор Павлик
Віктор Павлік, скріншот: YouTube

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook

У 2020 році, новини передавали, що Віктор Павлік «кинув дружину заради 25-річної Каті Репяхової». Молода наречена є підприємницею і концертним директором. Шлюб був укладений 12 травня 2020 року.

Хвороба молодшого сина

У 2018 році 19-річному синові Віктора Павлу поставили діагноз онкологія хребців.

Віктор Павлік наполегливо боровся за життя сина протягом двох років. За цей час молодий чоловік пройшов 18 курсів хіміотерапії. Співак планував лікувати сина в Ізраїлі, однак Павло відмовився їхати і вирішив лікуватися в Києві.

28 липня 2020 року мати Павла Лариса Созаєва розповіла, що її син знаходиться в хоспісі, але продовжує боротьбу з хворобою. А вже 7 серпня жінка повідомила про його смерть.

ФОТО

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook

Віктор Павлик
Віктор Павлік: Facebook