У білоруській столиці, в місті Мінськ, яке досі лихоманить від протестів проти диктатури Олександра Лукашенка, пройшов суд. Відомо, що засідання проходило у справі про загибель одного із засновників гурту "Ляпіс Трубецькой" гітариста Руслана Владико. Так, громадянина Сергія Шукана, який побив музиканта ще в 2019 році, засудили до 5 років тюремного ув'язнення.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленням місцевих журналістів.

Руслан Владико, фото: guitarland.by
Руслан Владико, фото: guitarland.by

Шукана визнали винним у смерті з необережності, звинувачений також повинен виплатити моральну компенсацію сестрі і матері Руслана - 10 000 (109 тисяч гривень) і 30 000 білоруських рублів (327 тисяч гривень) відповідно.

Популярні новини зараз
Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки
Показати ще

Мати музиканта заявила, що незадоволена вироком, оскільки вона розраховувала на те, що вбивці його сина дадуть 10 років. При цьому прокурор просив призначити 11 років позбавлення волі. Родичі Руслана також вважають, що Шукан діяв не один, і у нього були спільники.

Також нагадаємо, що кривавий інцидент стався ввечері 6 липня 2019 року. Руслана Владико виявили сильно побитим біля бару, він був без свідомості. Музиканта госпіталізували і зробили кілька операцій. Але врятувати 45-річного музиканта не вдалося. Черепно-мозкова травма була дуже важкою, і після шестимісячної коми він помер 19 січня 2020 року.

Також варто нагадати нашим читачам, що президент України Володимир Зеленський присвоїв звання "Заслуженого артиста України" відомому своїм хітом "Воїни світла" солісту гурту Brutto і колишньому лідеру гурту "Ляпіс Трубецькой" Сергію Міхалку і співакові DZIDZIO (Михайло Хома). Про це стало відомо під час урочистої церемонії, що проходить у Києві на честь святкування Дня Незалежності України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Зеленський зробив селфі з легендарним ляпісом у Запоріжжі: "Всім дівчатам подобається".

Як повідомляв Знай.uа, можемо повторити: українці нагадали Лукашенку про Майдан під посольством Білорусі.

Знай.uа писав, білоруси чекають від "воїна світла" Міхалка підтримки, а він тусить в Одесі: "Байдужість вбиває″.