В Україну прийшло осіннє похолодання і почалися перші дощі. Разом з ними прийшла і осіння депресія. Психотерапевт Олег Чабан розповів у студії "Сніданку з 1+1", як не впадати в зневіру, незважаючи на сіру погоду за вікном.

За його словами, між першим осіннім похолоданням і депресією є зв'язок. Як показують дослідження, це пов'язано з освітленням – коли на вулиці зменшується кількість сонячного світла і дні стають коротшими, наш організм отримує природний імпульс зменшити свою активність. Але умови життя в соціумі і ритм життя не змінюється, тому люди впадають в зневіру, яка іноді доходить до депресії.

"Звичайний поганий настрій повинен мати причину – зіпсували настрій на роботі, посварився з колегою, конфлікт у сім'ї або щось інше. А депресія – це біохімічний процес, там причини може не бути, або причина дуже формальна. Депресія – це поганий настрій, зниження моторики, яке триває безперервно – мінімум два тижні. Людина не виконує ніяких соціальних функцій, вона не ходить на роботу і не отримує задоволення від життя", - зазначив Чабан.

За даними, в найбільшій групі ризику – жінки. Вони більш схильні до будь-яких емоційних розладів і страждають сезонними депресіями в два рази частіше, ніж чоловіки.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

Також депресія корелюється з тим, що ми їмо. Тому, за порадою психотерапевта, зараз слід обмежити вживання солодкого, шкідливих продуктів і алкоголю.

Крім того, експерт "Сніданку з 1+1" дав кілька порад, як провести осінній вечір, щоб зарядити себе енергією:

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Раміна Есхакзай видала секрет щасливих відносин.

Як повідомляв портал Знай.uа, Ірена Карпа підказала українкам, як перестати заздрити і стати прикладом.

Також портал Знай.uа писав, що психолог "Від пацанки до панянки" дала поради про пошук особистої "родзинки".