Бізнесмен, ресторатор, телеведучий і популярний шеф-кухар Євген Клопотенко за лаштунками шоу "Діти проти зірок" розповів, що означає перейти з російської на українську - то як вперше в житті зготувати борщ. Кортить так, що аж піднебіння свербить, але страшно.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний пост з’явився на його сторінці у Instagram.

"Видихайте. Все буде ок, бо я дам вам стартовий рецепт (сам його юзав три роки тому, коли тільки вчився публічно розмовляти українською). Ви почніть потроху, а там все як поллється, як закипить, що нехай оточення ховається в жито, бо вас вже не зупинити", - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Отож, 6 пунктів від Клопотенка, перевірених на власному досвіді:

1. Якщо ваші рідні розмовляють російською, то в їхньому колі не намагайтеся перейти на українську. Не ламайте себе, якщо вам ніяково. Але з новими людьми розмовляйте українською (вони не мають вашого сформованого образу, нічого від вас не очікують, тому з ними буде легше спілкуватися рідною мовою).
2. Коли сідаєте в таксі/підходите на касу/заходите в якийсь заклад, то кажіть не "здравствуйтє", а "добридень/вітаю".
3. Фейсбучик та інстаграмчик ведіть українською.
4. Свої публічні виступи робіть українською.
5. Нотатки в телефоні пишіть теж рідною мовою (можете ващє перевести свій мобільний на українську, він же смарт, тому все зрозуміє).
6. Коли говорите і не знаєте, як якесь слово буде українською, то не паритеся та вимовляєте його російською. Потім погуглите, якшо що. Не заганяйтеся від думки, що хтось подивиться на вас косо. Краще говорити українською з помилками, старатися та виправлятися, аніж російською через те, що страшно.

Лише 6 пунктів, і 50% вашого життя зміниться. А все інше - справа часу. Не забудьте поділитися дописом з друзями, раптом їм теж треба. Цьом.

Притула і Клопотенко, фото - прес-служба Нового каналу
Притула і Клопотенко, фото - прес-служба Нового каналу

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, харизматичний кулінар з "МастерШеф" показав свої "секретики".

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що зірку "МастерШеф" Клопотенка обікрали.

Також портал "Знай.ua" писав, що Клопотенко з "МастерШеф" поділився рецептом королівської рибки з ніжним соусом.