До артистів міжнародного тематичного альбому "Звуки Чорнобиля", присвяченого переосмисленню аварії на ЧАЕС, приєднався Ісландський електронний музикант і продюсер Б'яркі (Bjarki), який днями приїхав в Україну. Світову популярність йому приніс трек "I Wanna go Bang", який став клубним хітом 2015 року. Музикант співпрацює з кількома лейблами - зокрема, 2 його альбоми вийшли на відомому інді-лейблі !K7 Records, він бере участь у фестивалях і виступає в клубах в Європі і США.

Читайте Знай в Google News!

Раніше Б'яркі (Bjarki) записував звуки Ісландії і на їх основі створив альбом "Happy Earthday", який присвятив її неймовірній природі. Тепер разом з Валерієм Коршуновим, українським медіа художником і автором проекту ARTEFACT, вони відвідали Чорнобильську зону відчуження, де записували звуки Чорнобиля і отримали натхнення на створення композиції для українського проекту "Звуки Чорнобиля", а можливо, і цілого альбому, як зазначив Б'яркі (Bjarki):

"кожен день ми намагаємося боротися з природою. Цей метал, ці конструкції - вони просто заіржавіють і впадуть. Природа поховає їх, з'їсть. Для неї це не проблема. Для нас це-проблема. Тому я тут, я хочу розповісти історію природи. Історію про те, як вона зможе все пережити. Без нас. Що ми, по суті, - ніщо, природа-вона треба всім, над нами. І тут я відчув це. Я тільки можу спробувати уявити, як люди відчували себе в цій ситуації, в Чорнобилі, 30 років тому. Коли потрібно було зібрати речі на три дні, і ніколи не повертатися. Залишити все життя тут. Це дійсно історія, яка викликає емоції".

Bjarki, фото з відкритих джерел
Bjarki, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Зараз, із записаними звуками і величезним натхненням, музикант створює композиції для нового альбому про Чорнобиль в одній з музичних студій Києва:

"Наше знайомство з Б'яркі почалося після того, як 2 роки тому я записував вперше Звуки Чорнобиля, а він - Звуки Ісландії, і тоді ми вирішили, що було б круто, якби він також приєднався до проекту. І ось він спеціально приїхав до Києва, щоб відвідати Зону відчуження і створити новий альбом", - коментує автор проекту ARTEFACT, Український медіа художник Валерій Коршунов.

Bjarki, фото з відкритих джерел
Bjarki, фото з відкритих джерел

Практично на кожній локації художники записували унікальні звуки зони відчуження, від крапель дощу в покинутих будівлях - до гуркоту "Дуги", скреготу скла і вібрацій старої техніки. Під час запису звуків природи, музикантам навіть пощастило побачити коня Пржевальського і величезного лося!

ДО РЕЧІ, Bjarki - не перший ісландець, який працюватиме з темою Чорнобиля. Так, саундтрек до серіалу HBO "Чорнобиль", титулований Греммі, Еммі і окремою нагородою Оскар, написала Ісландський композитор Хільдур Гуднадоттір (Hildur Guðnadóttir).

Bjarki стане третім іноземним артистом майбутнього альбому "Звуки Чорнобиля", в якому беруть участь: бітбоксер Dub FX, номінант на Греммі Крістоф Етье (TELEPOPMUSIK), а також українська група KAZKA, Сергій Міхалок (BRUTTO, Ляпіс-98), Олександр Чемеров (Димна суміш, The Gitas), Стасік (Анастасія Шевченко), KRUTЬ, "Водії" і ATOMIC SIMAO.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Зловісна хвороба підкосила і Хливнюка з Бумбоксу.

Як повідомляв Знай. ua, пішов з життя екс-продюсер Ярмака, музикант з болем згадав колегу.

Також Знай. ua писав, що Ігор Крутой вперше заговорив про таємного сина.