Експерт з питань дитячої вікової психології Дмитро Карпачов розповів про те, чи правильна позиція учасниці реаліті "Супермама", яка полягає в дозволі своєї 14-річної дочки випити з нею трохи алкоголю. Шоу виходить на телеканалі "СТБ" з Понеділка по четвер о 18:00.

Читайте Знай в Google News!

При цьому, учасниці продовжують змагатися за званням кращої з кардинально різними поглядами на виховання дітей. Бізнес-мама Юлія приділяє цілих 70% свого часу роботі, що, за її словами, абсолютно не заважає їй будувати близькі і довірчі відносини зі своєю 14-річною дочкою Вікою.

"Супермама", фото: СТБ
"Супермама", фото: СТБ

Саме вона відверто зізналася про те, що дозволяє дочці алкоголь на свята і просто так випити з нею по келиху шампанського. Її позиція полягає в тому, щоб Віка просто не робила цього за спиною батьків.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Однак експерт заявив, що систематичне вживання алкоголю в такому віці сприяє розвитку залежності. "Дівчинка тільки вчиться опановувати свої емоції, і довірчі розмови з батьками і їх підтримка їй значно потрібніше, ніж звичка піднімати собі настрій шопінгом або алкоголем. Коли ви дозволяєте дитині випивати, цим говорите, що це нормально", — додав він.

В її віці це шкодить здоров'ю і одна справа, коли дитина усвідомлює, що цього робити не можна, але з іншого — коли він знає, що за це йому нічого не буде. Дмитро Карпачов відзначив вразливість нервової системи і організму підлітка через гормональні зміни. Тому в такому віці повинен бути налагоджений графік навчання, спілкування з однолітками і спорту. А ось систематичні відхилення від графіка спричинять за собою негативні наслідки, які полягають в неврозах, депресивних станах або порушеннях харчової поведінки.

"Супермама", фото: СТБ
"Супермама", фото: СТБ

Нагадаємо, безсоромна екс-віагрянка Джанабаєва навчила українок, чим обмазувати обличчя: "Пробувати"

Як повідомляв "Знай.ua", зірка "Школи" одягла мереживну білизну і спокушає чоловіків: "Якщо вам потрібен ідеальний...."

Знай.ua писав, сказала матірне слово в прямому ефірі: Оксана Гутцайт - про свій факап.