24 серпня 2022 року українці відзначили 31 річницю своєї незалежності. Поки росіяни намагалися залякати нас ракетами, ми танцювали під Сердючку у метро, ​​ходили на параді зруйнованої російської техніки та планували світле майбутнє після перемоги.

Для кожного українця слово "незалежність" означає щось своє і зірки - не виняток із цього твердження.

Минулого року ми не могли уявити, що військові, які крокували парадом Києвом, а також хлопці та дівчата, які дивилися цей парад, опиняться на фронті. Хтось буде поранений, хтось загине, а хтось тимчасово втратить рідне місто. Що "Мрія", яка завершувала парад літаків, більше не літатиме. І що День Незалежності нестиме нові цінності та матиме надзвичайне значення. До дня народження України Новий канал розпитав ведучих та акторів, що для них незалежність.

День Незалежності України, 2020. Фото: Знай.uа
День Незалежності України, 2020. Фото: Знай.uа

Олександр Педан, ведучий Improv Live Show

Популярні новини зараз
"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

"Для мене незалежність – це жити в суверенній країні кордонів 1991 року. Щоб наші діти здобували якісну освіту, щоб у нас була свобода слова, ми були справжніми та правильними патріотами, які люблять свою країну. Під час війни я, як і більшість українців, зрозумів , кого не хочу мати поруч, зазначив вектори, в яких не хочу рухатися, а ще зрозумів, що хочу бути повністю проукраїнським, хочу, щоб у нас була якісна українська музика та культура, щоб ми всі знали справжню історію, а не радянські та російські. Наративи, які нам нав'язували. Якраз і працював над тим, щоб ці прорашистські наративи зникали з нашого інформаційного простору."

Олександр Педан, фото з Instagram
Олександр Педан, фото з Instagram

Роман Міщеряков, ведучий "Пара на мільйон", учасник Improv Live Show

"Незалежність – це боротьба сотень поколінь українців за власну землю та власну частку. Це можливість обирати своє майбутнє. Це щоденне почуття вдячності, гордості та відповідальності!"

Роман Міщеряков, фото - Новий канал
Роман Міщеряков, фото - Новий канал

Олена-Крістіна Лебідь, ведуча "Аферисти в сітях"

"Для мене незалежність – це крила, які ніхто ніколи не зможе відібрати. Це блакитне небо, яке сьогодні тримають для нас наші героїчні воїни. Війна змінила нас усіх, але точно не змінила нашого прагнення та впевненості у перемозі. Хочу побажати нам жити та насолоджуватися щодня у вільній незалежній мирній Україні."

Олена-Крістіна Лебідь, фото: Instagram
Олена-Крістіна Лебідь, фото: Instagram

Назар Задніпровский, актор серіалу "Будиночок на щастя"

"Незалежність для мене – це воля, свобода мислення. Це вільно ходити вулицями рідного Києва, розмовляти українською мовою, слухати українські пісні, розраховуватися гривнями. Війна не змінила мене, як патріота, бо я любив і люблю Україну. Але змінила ставлення до моїх російських колег-акторів, яких поважав, які навіть після 14-го року приїжджали до нашої країни, говорили, як тут класно, як вони поважають Україну, люблять українську мову, пісні, продукти, горілку… Ми пили на брудершафт, вони зізнавалися у коханні, але з моменту повномасштабного вторгнення всі заткнулися."

Фото: Назар Задніпровський, канал " Україна»
Фото: Назар Задніпровський, канал " Україна»