Кожна людина хоч раз у житті замислювалась про те, щоб стати знаменитим і впізнаваним. А є взагалі люди, які про це завжди мріють.

І ось, якось вам надходить повідомлення про те, що ви сподобалися якомусь агентству або скауту, вам пропонують зробити фотосесію для портфоліо, щоб потім успішно працювати і загріббати гроші лопатою. Ви в рожевих мріях погоджуєтесь і... попадаєтесь на гачок афериста, який не тільки не зробить вам знаменитим, а й обчистить, як липку.

Шахрай. Фото: скрін youtube
Шахрай. Фото: скрін youtube

Будьте обережними, тому що розмаху набирає елементарна інтернет-афера. Її нескладно розсекретити, якщо знати основні ознаки. Розкрила їхня ведуча проекту "Аферисти в сітях" на Новому каналі Олена-Крістіна Лебідь.

"Про цю аферу я вже колись розповідала, – каже Олена-Крістіна. – Але люди пишуть, що продовжують в неї потрапляти. Тож треба нагадати ще раз. Шахрайство спрямоване на всіх: хлопців, дівчат і навіть дітей. Тому будьте уважні. Вам у соцмережах можуть написати: "Привіт. Ви сподобалися нашому кастинг-менеджеру чи режисеру". Далі запропонують взяти участь у фотосесії, бо ви такий крутий та неймовірний."

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Олена-Крістіна Лебідь, фото з Instagram
Олена-Крістіна Лебідь, фото з Instagram

Це все для того, щоб підчепити вас на гачок, тому що далі буде кілька умов. Їх потрібно виконати, щоби стати учасником фотосесії відомого бренду. Перший пункт – головний для аферистів, адже саме він дає шахраям нажитися. Нібито потрібно скинути 500 грн, щоб забронювати місце та гарантувати, що ви справді з'явитесь. Після роботи вам обіцяють повернути суму. А ще гарантують зарплату – 1500 грн за годину зйомки. Зрозуміло, що багато хто "клює" на такі умови і залишається без фотосесії і без 500 грн.

"Я показую вам реальні скрин повідомлення від аферистів. Як тільки побачите такий текст, як на сринах, знайте, що це "кідалово"!" – попереджає ведуча.

Повідомлення від аферистів
Повідомлення від аферистів

Повідомлення від аферистів
Повідомлення від аферистів

Нагадаємо, що наречена Розенка Олена-Крістіна Лебідь показала, як правильно випрошувати їжу.

Раніше ми повідомляли, що Олена-Крістіна Лебідь нарешті розповіла про залицяльника-іноземця.