Українці продовжують траплятися на вудки шахраїв, а самі аферисти вигадують нові, і нові "схеми", щоб обдурити наївних людей.

Близько семи місяців Україна живе у стані війни проти Росії. ЗСУ борються на передовий, а волонтери – у тилу. Один із найпоширеніших запитів від військових – автомобілі. І слід враховувати, що скрізь можна потрапити на гачок шахраїв! Навіть у цій сфері. Одну з найпоширеніших афер із купівлею авто показала ведуча проекту "Аферисти в сітях" на Новому каналі. Схему знали ще 2021 року, але вона може працювати і зараз.

Автомобіль ЛуАЗ-969М, скріншот
Автомобіль ЛуАЗ-969М, скріншот

"Такі аферисти нормально почуваються, кидаючи людей через Viber. Вони отримують передоплату, лежачи на дивані, і зникають. У цьому головна суть афери , – каже Олена-Крістіна. – До нас звернулася жертва цього обману – Аркадій. Напередодні він хотів купити машину і знайшов привабливе оголошення. Тачку шукав давно, а тут ще й низька ціна. Головна приманка афери!

Олена-Крістіна Лебідь. Фото: іnstagram.com/elena_kristina_lebed/
Олена-Крістіна Лебідь. Фото: іnstagram.com/elena_kristina_lebed/

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Аркадію пообіцяли пригнати автомобіль. Як з'ясувалося, спочатку аферист узяв із клієнта передоплату у розмірі 500 доларів. А потім регулярно просив ще грошей, нібито на бензин чи вирішення проблем на митниці.

"Такі люди проситимуть гроші, поки людина скидатиме. Поки клієнт це робить, аферист придумає все що завгодно! – зазначає ведуча. – Покупець вірить, бо думає, що той порядний продавець. Аферист же навіть скрін паспорта в листуванні може надіслати як доказ, що він реальна людина.А документ - фальшивий, тому що належить випадковій людині з інтернету.Шахрай знає, що покупець не перевірятиме.Жертва афери Аркадій переклав загалом 750 доларів, а машини так і не побачив... А найбільша проблема в тому, що афериста неможливо знайти! На зустрічі він не ходить, а по телефону це зробити нереально. Тому і продовжує "кидати" людей щодня."

Нагадаємо, що Олена-Крістіна Лебідь із "Аферисти в сітях" показала, як легко вкрасти 500 гривень, у небезпеці всі.