Зірка Playboy та співачка Даша Астаф'єва стала однією з тих артистів, хто інакше відкрився українцям за 7 місяців повномашстабної війни.

Дівчина допомагала готувати обіди для ЗСУ, чистила картоплю, віддавала всю себе, попутно допомагаючи всім, хто потребував і кому вона могла допомогти. Тепер красуня не змогла пройти повз людей похилого віку.

Даша Астаф'єва. Фото: instagram.com/da_astafieva/
Даша Астаф'єва. Фото: instagram.com/da_astafieva/

Перед першим жовтня – Міжнародним днем людей поважного віку – фонд "Життєлюб" запросив зірок роздавати їжу в будиночках "Обіду без бід". Щодня на семи локаціях в різних районах Києва обіди отримують близько 1400 Ба та Ді – ті, в кого мінімальна пенсія, та хто не може дозволити собі смачні та корисні обіди сам.

Пенсіонери в "Обід без бід", фото: пресслужба "Життєлюб"
Пенсіонери в "Обід без бід", фото: пресслужба "Життєлюб"

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

До ініціативи вже долучилися Даша Астаф’єва, ONUKA та Kadnay. В різні дні протягом години кожен з них роздавав обіди, спілкувався з Ба та Ді, бажав їм здоров’я та обіймав їх. Бабусі та дідусі впізнавали зірок, раділи, як діти, та просили приходити частіше.

ONUKA, "Обід без бід", фото: пресслужба "Життєлюб"
ONUKA, "Обід без бід", фото: пресслужба "Життєлюб"

"З перших днів повномасштабної війни я побачила, що бабусі та дідусі – найвразливіша категорія людей, – розповідає Даша Астаф’єва. – Молодь може поїхати, про дітей дбають, за тваринами наглядають волонтери, а люди поважного віку дуже беззахисні. Ще в березні я бачила, як запрацював "Обід без бід" та постійно розповідала бабусям та дідусям, куди йти за обідами, деяких проводила сама. Коли людина розгублена та почувається самотньою, їй дуже важлива не стільки їжа, скільки увага – поговорити, заспокоїти, обійняти".

Саме цим і займається "Обід без бід" від фонду "Життєлюб". Будиночки працюють з 2017 року з перервою на карантин. З початком повномасштабної війни, коли Ба та Ді були налякані, а продукти стали дефіцитом, будиночки знову відчинили свої віконця для роздачі обідів.

KADNAY, "Обід без бід", фото: пресслужба "Життєлюб"
KADNAY, "Обід без бід", фото: пресслужба "Життєлюб"

""Обід без бід" – це не лише проєкт, де Ба та Ді можуть отримати гарячі обіди, – каже засновниця фонду «Життєлюб» Тіна Ніколова (Михайловська). – Це спільнота, де волонтери, а зазвичай це молоді люди, спілкуються з людьми поважного віку та турбуються один про одного. Наприклад, в нас є Ба, яка вчить волонтерів в’язати та вишивати, а є ті, хто пече пироги та пригощає волонтерів «свого» будиночка. Це постійний обмін людським теплом та турботою, який став ще важливішим після початку повномасштабної війни".

Раїсі Іванівні зараз 83 роки, в неї мінімальна пенсія, діти давно живуть за кордоном, і "Обід без бід" став для неї порятунком ще з моменту відкриття у 2017 році. Вона потоваришувала з волонтерками та дуже сумувала за ними під час карантину.

"Обід без бід", який постійно допомагає Ба та Ді, теж потребує підтримки. Якщо ви дотичні до ресторанного бізнесу та готові зварити за раз 38 літрів якоїсь страви – наприклад, борщу, – пишіть на сторінку "Життєлюба". Також можна допомогти проєкту внеском. Один обід коштує 60 грн, і кожен може нагодувати одну, двох або скільки захоче Ба та Ді. Зробити це можна тут.

Нагадаємо, що Даша Астаф'єва безсоромно поманила зоною декольте, приспустивши піжаму.

Раніше ми повідомляли, що Даша Астаф'єва показала архівні фото та порівняла себе з пуделем.