Шеф-кухар, кулінарний експерт та переможець одного з перших сезонів шоу "МайстерШеф" Євген Клопотенко звернув увагу українців на те, як "змусити" дитину їсти овочі .

І рішення, як виявилося, досить просте - потрібно всього лише дати малюку приготувати салат самому. Нехай тисне помідори, рве листя, домашній соус та якісь натуральні сухарики. Один із таких салатів Євген готував на майстер-класах, чим підтвердив любов до них серед дітей. Готування допомагає маленьким українцям психологічно стабілізуватись.

Євген Клопотенко, фото: Instagram
Євген Клопотенко, фото: Instagram

Також дитину можна навчити думати про те, із чого складається їжа. Потрібно показувати те, від чого варто відмовлятися – це продукти з надлишком цукру, трансжирів, консервантів тощо. Діти запам'ятають це і у дорослому віці не захочуть купувати щось шкідливе.

"Багато овочів та фруктів у раціоні. Треба 400г/день. Це не так складно, тому що десь 100г салату приготували до сніданку, перекусили яблуком, підкинули трохи приготовленої цвітної капусти до обіду або квашеної поїли, на вечерю запікали овочі. Менше солі та цукру. І враховуйте, що це все є в готовій їжі, яку купуєте”, - пише Євген Клопотенко.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

А ще краще відмовитися від ковбаси, сосисок через проблемний склад, а також намагатися не смажити щось на сковороді, а запікати.

Нагадаємо, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко навчив українців, як заспокоюватися через їжу: "Рятує психіку"

Як повідомляв "Знай.uа", Євген Клопотенко із синьо-жовтими нігтями відкрив українцям новий світ кулінарії: "Щось про Україну"

Знай.ua писав, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко поскаржився на новий ритм свого життя: "Прийшов в один будинок, переїхав в інший"