Став відомий офіційний список фіналістів Національного відбору на Євробачення 2023 року, організацією якого після перемоги Kalush Orchestra займається наша країна.

Опубліковано його було прес-службою офіційного мовника "Суспільне".

В Україні знову розпочався один із найскандальніших та найяскравіших сезонів - Євробачення. Ця тема вподобала багатьох за кількість проблем, які вона створює.

Євробачення в Києві
Євробачення в Києві

Наразі команда Суспільного оголосила список усіх фіналістів Національного відбору, який відбудеться вже 17 грудня у київській підземці. Один із них отримає право представити країну на пісенному конкурсі, який відбудеться у британському Ліверпулі у травні.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

До списку потрапили як уже відомі імена, так і нові особи, які намагаються стати частиною вітчизняного шоу-бізнесу. Виглядає він так:

  1. 2TONE – Квітка;
  2. Angelina – Stronger;
  3. DEMCHUK – Alive;
  4. FIINKA – Довбуш;
  5. Jerry Heil – WHEN GOD SHUT THE DOOR;
  6. KRUTЬ – Колискова;
  7. Moisei – I'm Not Alone;
  8. OY Sound System – "Ой, тужу;
  9. Tember Blanche – "Я вдома;
  10. TVORCHI – Heart Of Steel.

До речі, організатором відбору та музичним продюсером цього року став відомий артист Дмитро Шуров, котрий ще відомий як Pianoбой.

Я дуже вдячний усім музикантам, які за справді складних обставин, і емоційних і побутових, — часто під сиренами та обстрілами, у підвалах та за відсутності світла — змогли зробити цю важливу роботу. Завдання складне, бо крім того, щоб написати гарну пісню, яка чіпляє людей. В результаті великої спільної роботи команди Громадського та музикантів, які представили свої пісні на участь у Євробаченні-2023, цього року у фіналі ми почуємо багато цікавої нової української музики різних стилів, і я впевнений, що кожен слухач знайде там свого фаворита. За межами цієї десятки залишилося ще багато яскравих музикантів, які, я вірю, скоро скажуть своє слово в українській музиці. Це дає надію та впевненість, що наступні відбори будуть не менш цікавими. Дмитро Шуров

Дмитро Шуров, фото з Instagram
Дмитро Шуров, фото з Instagram

Пісні та порядок виступів ми почуємо вже за кілька тижнів, тобто – на початку грудня.

Нагадаємо, що "Акули" українського шоу-бізнесу боротимуться з маловідомими артистами у Нацвідборі на Євробачення: чи хтось повторить успіх Kalush Orchestra

Раніше повідомлялося, що Аліну Паш розпирає від гордості через те, що вона зазвучить у грі любителів автоперегонів.

Також, Руслана з "Євробачення" стала Сонцем у Литві заради всіх українців, навіть гіпс на нозі не завадив