Кріс Хемсворт виявив свою генетичну схильність до хвороби Альцгеймера під час зйомок фільму "Безмежний".

Актор розповів Vanity Fair про "інтенсивність навігації" за результатами свого тесту в інтерв'ю, опублікованому 17 листопада.

"Більшості з нас подобається уникати розмов про смерть, - пояснив 39-річна зірка "Тор: Кохання та грім". - Тоді, якщо раптом вам скажуть, що деякі важливі індикатори насправді вказують на це, як на шлях, який має статися, реальність цього усвідомлюється. Ваша власна смертність."

Кріс Хемсворт і Ельза Патакі, фото: Instagram
Кріс Хемсворт і Ельза Патакі, фото: Instagram

Оскільки в ДНК австралійця є дві копії гена APOE4, у нього "у вісім-десять разів більше шансів" боротися з прогресуючим захворюванням, яке характеризується погіршенням психічного стану.

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Хемсворт, як і лише два-три відсотки населення, має копію гена від обох батьків.

Він зазначив, що у його діда, якого він не бачив кілька років, діагностували хворобу Альцгеймера, і він часто "прослизає туди-сюди голландською, англійською, "м'ясною мовою", а потім, можливо, і на якісь інші нові слова".

Кріс Хемсворт у фільмі "Евакуація" \\ кадр з фільму
Кріс Хемсворт у фільмі "Евакуація" \\ кадр з фільму

У той час як новини про схильність спочатку суперечили Хемсворту, вони перетворилися на самознижуючий жарт, як сказав він.

"Я відчуваю, що моя пам'ять погіршується , - зазначив актор Marvel. - Це ефект плацебо - чи він має місце!.. Тепер це моє виправдання."

Крім того, що він більш розбірливий у своїх проєктах і проводить час на свіжому повітрі та у подорожах зі своєю дружиною Ельзою Патакі, 10-річною дочкою Індією, та синами Сашею і Трістаном, Хемсворт тепер вживає профілактичних заходів проти деменції.

"Я вдячний за те, що в моєму арсеналі є інструменти, які дозволяють найкраще підготуватися і запобігти подібним ситуаціям, — сказав він. — Перевага профілактичних кроків полягає в тому, що вони впливають на все життя, що залишилося."

Кріс Хемсворт, скріншот: TikTok
Кріс Хемсворт, скріншот: TikTok

Нагадаємо, що Marvel перетворює серіал "Війни в обладунках" від Disney Plus на свій новий фільм.

Раніше ми повідомляли, що "Месники 5" і "Месники 6" отримають епічного антигероя гіршого за Таноса.