30 листопада 2022 року могло б виповнитись 71 рік легенді української естрадної пісні (1951-1995), незабутньому Назарію Яремчуку.

Він відомий, як людина, яка разом із Василем Зінкевичем, Володимиром Івасюком та Софією Ротару стояла біля витоків становлення поняття української естрадної пісні. Саме завдяки його знайомству з Володимиром Івасюком наша країна і весь світ почули безсмертний хіт під назвою "Червона рута", як і багато інших творів.

Назарій Яремчук, скріншот: Youtube
Назарій Яремчук, скріншот: Youtube

Назарій Яремчук був неймовірно популярним... мав мільйони шанувальників. І навіть попри важку хворобу артист продовжував виступати. У 1995 році у нього було виявлено рак. Через це він навіть літав до Канади на операцію, але вона була зроблена надто пізно і не могла допомогти. 30 червня того ж року Яремчук пішов із життя, перебуваючи у Чернівцях... проживши лише 43 роки.

Наступного року Указом президента України йому було посмертно присуджено премію імені Тараса Шевченка.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Назарій Яремчук, скріншот: Youtube
Назарій Яремчук, скріншот: Youtube

Назарій Яремчук дуже турбувався, що не встиг зробити багато речей у своєму житті. Він дуже мріяв написати історію свого краю, а також походження його роду, зумівши скласти генеалогічне дерево до п'ятого коліна. І якби не він і не Володимир Івасюк - Софія Ротару, мабуть, ніколи б не стала всесвітньо популярною співачкою із "візитною карткою" у вигляді пісні "Червона рута".

Нагадаємо, Слава Камінська з "НеАнгелів" переспіла Софію Ротару, але через груди: "Визнавайся"

Як повідомляв "Знай.uа", Софія Ротару показала сина-втікача Руслана Євдокименка: цілий, ситий і досить вгодований

Знай.uа писав, "Мені справи немає до Росії, у мене є цар": Сергій Бабкін показав, як майбутнє Росії передбачили ще в 2004