Відомий лікар Комаровський попередив, як визначити небезпечну інфекцію, щоб розпочати лікування.

Лікар Євген Комаровський, який продовжує давати поради у вихованні та здоров'ї дітей, порадив не зволікати зі зверненням до лікаря, у декількох випадках.

Євген Комаровський, фото: Instagram
Євген Комаровський, фото: Instagram

Як виявилось в світі зареєстрували підвищену активність стрептококової інфекції, яка призводить до ангіни та ревматизмів. Але наразі, запевняє лікар, летальних випадків побільшало.

Тому першим червоним прапорцем, зазначає Комаровський, є біль в горлі без нежитю. Якщо горло болить, а ніс сухий — треба бігом бігти до лікаря.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Під час ангіни - біль в горлі - хвилює більше ніж все решта. "Запропонуйте дитині відкусити яблуко. Якщо у дитини ангіна, вона нізащо не проковтне яблуко - це надто боляче", - зазначає лікар.

Євген Комаровський. Фото: Instagram
Євген Комаровський. Фото: Instagram

Під час вірусної інфекції, яка не є надто небезпечною — нежить, слабкість, біль в горлі. Але з ангіною — біль в горлі головне.

Також лікар нагадав про засіб визначення - першого горнятка.

Якщо ви після того, як прокинулися випили горнятко чогось тепленького і біль в горлі став меншим, то це, швидше за все вірусна інфекція. Якщо менше боліти не стало - це може бути ангіна, давайте до лікаря.

Комаровський припустив, що небезпечний стрептокок став більш стійким до звичних ліків після коронавірусу.

Нагадаємо, ми писали, що доктор Комаровський попередив українців про спалах грипу в осінньо-зимовий період: "прилетить" з Австралії

Як повідомляв "Знай.ua" лікар Комаровський підказав батькам, чому дітей не можна змушувати їсти: "А як зупинити?"

Також "Знай.ua" інформував, Комаровський підказав, як урятувати малюків від кольок: причин і способів багато.