17 грудня 2022 року в Україні відбувся фінал Нацвідбору на "Євробачення-2023", яке, незважаючи на перемогу нашого учасника, пройде у Великій Британії з міркувань безпеки.

Переможцем став колектив Tvorchi, вони отримали загалом 19 балів (9 дали судді, 10 – телеглядачі). На другому місці знаходиться KRUTЬ, у неї всього на один бал менше. І саме дівчина вирішила поскаржитися на хлопців, бо у фіналі конкурсу у прямому ефірі основний вокал звучав дубльовано, що є порушенням правил Нацвідбору.

Фіналісти Нацвідбору, фото: Instagram
Фіналісти Нацвідбору, фото: Instagram

Дмитро Шуров (Pianoboy), який виступав музичним продюсером, зазначив, що справді під час прослуховування є додаткова обробка, проте вона не суттєва для того, щоб вважатися порушенням.

"Організаційний комітет врахував, що низка дрібних порушень під час Нацвідбору допустили відразу кілька фіналістів, проте жодне з них не стало достатньою підставою для дискваліфікації будь-кого з учасників", - йдеться у публікації.

Популярні новини зараз
У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Більше того, KRUTЬ навіть звинуватила Tvorchi у співпраці з французьким музичним лейблом Believe, який продовжує працювати на території Росії. Але вона не врахувала той факт, що 5 із 10 фіналістів Нацвідбору теж публікували свої конкурсні пісні через цю компанію. А троє – працювали з ним нещодавно.

TVORCHI. Фото: instagram.com/tvorchi_official/
TVORCHI. Фото: instagram.com/tvorchi_official/

"Марина дуже погано себе показує на цьому відборі, особисто моя думка про неї стає все гіршою і гіршою", "Програвати потрібно вміти гідно! Звинувачення так собі", - пишуть користувачі в коментарях.

Нагадаємо, Джамала розповіла, які "золоті гори" отримала за перемогу на Євробаченні: "Тримайте, вам такі інвестиції"

Як повідомляв "Знай.uа", американці спробували вгадати переможця Нацвідбору на Євробачення і знайшли "5-й елемент": "Трохи передбачувано"

Знай.uа писав, ЗМІ назвали ймовірних ведучих Євробачення 2023: хто приєднається до британських зірок від України