Найближчим часом, у ніч із неділі (12 березня) на понеділок, у Лос-Анджелесі відбудеться щорічна церемонія вручення премії "Оскар".

Українцям потрібно буде приділити цьому заходу трохи більше уваги, тому що в одній із категорій знаходиться наш фільм - "Будинок зі скалок". Тим не менш, є і те, що може засмутити громадян, які більше року борються за те, щоб росіяни отримали заслуги за те, що напали на нашу країну.

Справа в тому, що стрічка "Топ Ган: Меверік", номінована в основній категорії, була профінансована російським олігархом Дмитром Риболовлєвим. Про це повідомляє "Світовий конгрес українців". Цей мільярдер перебуває під санкціями України.

Церемонія нагородження "Оскар-2022", кадр з відео
Церемонія нагородження "Оскар-2022", кадр з відео

Організація висловила серйозне занепокоєння у зв'язку з тим, що РФ продовжує впливати на щось у світі, включаючи голлівудську кіноіндустрію. Риболовлєв є одним з найбагатших російських олігархів і відомим близьким другом та бізнес-партнером Юрія Трутнєва, віце-прем'єр-міністра РФ.

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За даними МКУ, він був найбільшим бізнес-партнером президента Білорусі Олександра Лукашенка. Тому було висунуто низку вимог, включаючи "скасування" фільмів, під час створення яких використовувалися прямі чи непрямі інвестиції росіян, перегляд відповідності "Топ Ган: Меверік" до участі в "Оскарі" та засудження повномасштабної війни під час церемонії вручення нагород.

Нагадаємо, Кріс Рок знову "взявся" за дружину Вілла Сміта після ляпаса на "Оскарі": "Вона ж переспала з другом..."

Як повідомляв "Знай.uа", "Сміття...": Дмитро Ступка привіз до США шматочок "російського світу", українцям цей мажор набрид

Знай.ua писав, Дженна Ортега з "Уенздей" поскаржилася на зйомки серіалу: "Рвала на собі волосся"