Український виконавець, учасник гурту MOZGI та колишній соліст "Время и Стекло" Олексій Завгородній вирішив висловитися на тему того, чи варто зіркам дозволити виїзд із країни під час воєнного стану.

Після скандалу з коміком Щегелем та режисером Голубковим, які залишили Україну та вирішили залишитися за кордоном, Мінкульт заборонив виїзд іншим зіркам. Раніше це питання вирішувалося індивідуально з кожним артистом, але за останні дні багато з них отримали відмови.

Андрій Щегель, кадр з відео
Андрій Щегель, кадр з відео

Саме Позитива обурює те, що це торкнулося тих, хто дійсно допомагає країні, а не боягузливо тікає від війни. За його словами, артистам довіряють люди з усього світу, тому є можливість зібрати велику допомогу для ЗСУ та нужденних.

"Коли є потреба зібрати кошти або привезти важливі речі для допомоги Україні, саме артист, його творчість і довіра до нього стають найкращим інструментом для досягнення будь-якої мети", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Скріншот із Instagram, Позитив
Скріншот із Instagram, Позитив

Співак вирішив публічно звернутися до всіх органів влади, які можуть вплинути на ситуацію, зокрема, до президента Зеленського. Він хоче, щоб зіркам вибірково дозволяли виїжджати за межі країни для благих цілей, а зрадники, на його думку, мають бути жорстоко покарані.

"Зрадників, які нехтують такою справою, треба лишати громадянства або штрафувати. А кошти спрямовувати на культурний розвиток країни або ЗСУ. Дозвольте свідомим діячам культури мати можливість продовжувати виконувати свою місію та допомагати Україні!" - заявив Завгородній.

Нагадаємо, комік Щегель, який назвав українців "попаяними дебілами", вже почав вибачатися: "Ні краплі зневаги"

Раніше ми писали, обманом виїхав із України, щоб зняти кліп російській співачці: режисер Голубков потрапив у гучний скандал