У цей тиждень в Україні відзначають свято Масляної: проводжають зиму і зустрічають весну. Згідно з народною традицією головним святковим блюдом на столі в кожному будинку повинні бути млинці та вареники.


Інгредієнти:

Куряче яйце – 2 шт.;

Молоко – 1 стакан;

Вода кип'ячена – 1 склянка;

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Борошно – 1,5 склянки;

Ростить. масло – 3 ст. л.;

Сіль — щіпка;

Цукор – 1 ст. л.

Спосіб приготування:

1. Яйця збити, додати сіль, цукор, суміш збовтати.

2. Додати борошно, потім поступово влити воду, слідом молоко, розмішати, щоб не було грудочок. По консистенції отримана суміш повинна нагадувати ряжанку.

3. В останню чергу доливаємо рослинне масло.

4. На розігріту сковороду рівномірно, круговими рухами наливаємо тісто.

Є безліч варіантів начинки для млинців. Головне пам'ятати, що за традицією на Масницю наші предки не їли м'ясо, зате можна вибрати будь-яку солодку, рибну або сирно-сирну начинку.

Пропонуємо кілька варіантів начинки:

Сирна

Сир — класична корисна начинка. Він застосовується окремо без добавок, але і легко поєднується з родзинками, курагою, ягодами і фруктами.

Інгредієнти:

Сир — 550 гр.;

Сметана — 3/4 склянки;

Масло вершкове — 1 ст. л.;

Цукор — 2 ст. л.

Сир рекомендується протерти, додати сметану, цукор і сіль. Отриману масу добре перешкодити і розкласти в млинці.

Яблука та кориці

Інгредієнти:

Яблука — 5 шт.;

Цукор і кориця.

Почистити яблука від оболонки, прибрати серединку, нарізати на скибочки. Різані яблука покласти в каструльку, додати води, готувати приблизно 10 хвилин. Додати цукор, корицю за смаком, перешкодити і готувати 3-4 хвилини, остудити.

Капустяна

Інгредієнти:

Капуста свіжа — 450 гр.;

Яйце — 3 шт.;

Цибуля — 2 шт.;

Сіль, перець;

Ростить. масло — 100 гр.

Цибулю порізати, підсмажити на маслі, доповісти дрібно нарізану капусту, згасити, викласти суміш на тарілку. Яйця зварити і порізати і змішати з капустою. Отриману суміш посолити, поперчити і заповнити їй млинці.

Гриби в сирному соусі

Інгредієнти:

Гриби — 500 гр.;

Сир — 200 гр.;

Борошно — 1,5 склянки;

Цибуля — 1 шт.;

Молоко — 1 стакан;

Сметана — 1,5 склянки;

Сіль, перець;

Ростить. масло — 100 гр.

Цибулю і гриби порізати, посмажити. Потім додати борошно, перешкодити. Слідом додати сметану, молоко, покласти солі і перець. Отриману масу змішати, довести до кипіння. Сир протерти на тертці. Млинці намазати приготовленою начинкою, згорнути, укласти, посипати сиром. Потім поставити в духовку з температурою 150-200 градусів на 15-20 хвилин.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" ось яким подарунком на День святого Валентина порадувати кохану людину