У цей тиждень в Україні відзначають свято Масляної: проводжають зиму і зустрічають весну. Згідно з народною традицією головним святковим блюдом на столі в кожному будинку повинні бути млинці та вареники.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Інгредієнти:
Куряче яйце – 2 шт.;
Молоко – 1 стакан;
Вода кип'ячена – 1 склянка;
Борошно – 1,5 склянки;
Ростить. масло – 3 ст. л.;
Сіль — щіпка;
Цукор – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
1. Яйця збити, додати сіль, цукор, суміш збовтати.
2. Додати борошно, потім поступово влити воду, слідом молоко, розмішати, щоб не було грудочок. По консистенції отримана суміш повинна нагадувати ряжанку.
3. В останню чергу доливаємо рослинне масло.
4. На розігріту сковороду рівномірно, круговими рухами наливаємо тісто.
Є безліч варіантів начинки для млинців. Головне пам'ятати, що за традицією на Масницю наші предки не їли м'ясо, зате можна вибрати будь-яку солодку, рибну або сирно-сирну начинку.
Пропонуємо кілька варіантів начинки:
Сирна
Сир — класична корисна начинка. Він застосовується окремо без добавок, але і легко поєднується з родзинками, курагою, ягодами і фруктами.
Інгредієнти:
Сир — 550 гр.;
Сметана — 3/4 склянки;
Масло вершкове — 1 ст. л.;
Цукор — 2 ст. л.
Сир рекомендується протерти, додати сметану, цукор і сіль. Отриману масу добре перешкодити і розкласти в млинці.
Яблука та кориці
Інгредієнти:
Яблука — 5 шт.;
Цукор і кориця.
Почистити яблука від оболонки, прибрати серединку, нарізати на скибочки. Різані яблука покласти в каструльку, додати води, готувати приблизно 10 хвилин. Додати цукор, корицю за смаком, перешкодити і готувати 3-4 хвилини, остудити.
Капустяна
Інгредієнти:
Капуста свіжа — 450 гр.;
Яйце — 3 шт.;
Цибуля — 2 шт.;
Сіль, перець;
Ростить. масло — 100 гр.
Цибулю порізати, підсмажити на маслі, доповісти дрібно нарізану капусту, згасити, викласти суміш на тарілку. Яйця зварити і порізати і змішати з капустою. Отриману суміш посолити, поперчити і заповнити їй млинці.
Гриби в сирному соусі
Інгредієнти:
Гриби — 500 гр.;
Сир — 200 гр.;
Борошно — 1,5 склянки;
Цибуля — 1 шт.;
Молоко — 1 стакан;
Сметана — 1,5 склянки;
Сіль, перець;
Ростить. масло — 100 гр.
Цибулю і гриби порізати, посмажити. Потім додати борошно, перешкодити. Слідом додати сметану, молоко, покласти солі і перець. Отриману масу змішати, довести до кипіння. Сир протерти на тертці. Млинці намазати приготовленою начинкою, згорнути, укласти, посипати сиром. Потім поставити в духовку з температурою 150-200 градусів на 15-20 хвилин.
Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" ось яким подарунком на День святого Валентина порадувати кохану людину