Осінь вже зовсім близько, тому варто подумати про те, як захистити себе під час застуд та епідемій.


В Україні вже перереєстровані вакцини проти грипу на наступний епідемічний сезон. Про це стало відомо з повідомлення Міністерства охорони здоров'я.

Згідно МОЗ, епідемічний сезон захворювань почнеться з жовтня 2018 року і триватиме до травня 2019.

За опублікованими прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, вірусами, які ймовірно будуть циркулювати в Україні в новому епідсезоні стануть:
вірус, подібний A / Michigan / 45/2015 (H1N1) pdm09;
вірус, подібний A / Singapore / INFIMH-16-0019 / 2016 (H3N2);
вірус, подібний B / Colorado / 06/2017.
Як додають представники Міністерства: "Для епідсезону 2018-2019 року в Україні очікується наявність трьох вакцин від грипу.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Одна з них вже зареєстрована в Україні, друга вакцина завершила процес спеціалізованої експертизи реєстрації, матеріали по третій вакцині знаходяться на розгляді в Державному експертному центрі. Кожен українець зможе придбати вакцину в аптеці за свій рахунок і зробити відповідні щеплення в закладі охорони здоров'я. Вакцини будуть доступні в аптеках протягом місяця ".


Відомо, що за статистикою щорічно в Україні реєструється близько 6 млн інфекційних захворювань, 98% з яких становлять захворювання на грип та ГРВІ. У той же час, вакцинація проти грипу залишається дуже низькою.


Вакцина може бути придбана на кошти підприємств або місцевих бюджетів для пріоритетних груп ризику - медичних працівників, вчителів, дітей до 5 років, вагітних, літніх людей, пацієнтів з хронічними захворюваннями.


Крім того, за даними минулого епідсезону, в Україні було зафіксовано 7 летальних випадків від грипу. Жоден з пацієнтів не була щеплений від нього.


Нагадаємо, 538 заражених кором українців за 34-й тиждень - такими показниками Україна може "похвалитися" у 2018 році. 293 з пацієнтів - неповнолітні. У Міністерстві охорони здоров'я відзначають, що це на 12,5% менше, ніж минулого тижня.

Як повідомляв Znaj.ua, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун нагадала про важливість достатнього вживання води. Вода необхідна для життя, підкреслила Супрун у себе в Facebook.

Також Znaj.ua писав про те, що іспанські вчені заявили, що оливки допомагають у боротьбі з онкологічними захворюваннями. Про це повідомляє healthystyle.