Українці вже змирилися з тим, що євробляхи заполонили дороги країни, але тепер їх власники придумали нову хитрість – вони їздять на «липових» номерах. Про це повідомляє Politeka.

Як відзначають експерти, власники палених номерів пішли на таку нахабність через повне небажання влади і поліції вирішувати питання з засиллям на дорогах євроавтомобілів, які й без того перебувають в країні незаконно.

«При повному потуранні влади, ситуація з євробляхами доходить до абсурду. З цієї причини вже не тільки з'являються рукописні номерні знаки на картонках, але і підробки під реальні єврономери та інше», — розповідають експерти.

При цьому, євробляхи вже займають майже п'яту частину ринку б/у автомобілів в Україні.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Зволікання з вирішенням цього питання призводить до серйозних наслідків для ринку. За нашими даними, в серпні єврономери займали 19% ринку б/у автомобілів.

Це близько до катастрофи і абсолютно нечесно по відношенню до тих, хто купує авто зі сплатою податків… Закінчиться це тим, що податкові надходження з імпорту авто держава просто знищить», — вважають експерти.

Але на ринку з'явилася нова проблема. Нещодавно стали відкритими бази даних МВС з усіма офіційно зареєстрованими в Україні автомобілями. Як відзначають експерти, це допоможе зловмисникам легше «розводити» на українських дорогах «двійників». Так, номерні знаки можуть використовуватися двома і більше автомобілями однієї моделі.

Але уточнюється, що особливо «просунуті» шахраї і так мали безперешкодний доступ до автомобільних баз і за окрему плату навіть могли зробити оригінальні свідоцтва про реєстрацію авто (техпаспорта). А відкриття баз даних МВС тільки збільшить кількість таких «умільців».

«Вони в Україні є і без відкриття баз, але тепер отримати номери, він-код та інші необхідні дані по автомобілю шахраям буде ще легше», — зазначив експерт.

Нагадаємо, СТО оголосили війну євробляхам.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що депутати знайшли, ніж добити водіїв.

Також "Знай.uа" писав, що нові правила для "євроблях" розорять українців.