Одіозного ватажка ДНР Олександра Захарченка, який загинув сьогодні, 31 серпня, вже встиг "оплакати" Путін заявою про "співчуття родині та жителям ДНР".


Ким же насправді був Захарченко і чим він запам’ятався українцям? Які злочини за чотири роки "правління" ДНР встиг накоїти головний ватажок сепаратистів?


За свідченнями військовополонених ЗСУ, Захарченко та його банда відверто плювала на закони поводження із військовополоненими, прийнятими у всьому цивілізованому світі.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще


Українські військові наводять шокуючі факти про так званий парад у Донецьку, коли з кадровими військовими поводитись гірше, ніж із злочинцями, принижували, били та знущались.
А чого варте "правосуддя" усередині самої банди Захарченка – факти про розправи без суду і слідства, знущання та навіть "лінчування" неугодних ватажкові прислужників по-справжньому вражають своїм цинізмом.


До слова, Захарченко "прославився" також недолугими заявами у бік України.
Усі добре запам’ятали історію із потугами терориста щодо "столу переговорів" із Президентом України Петром Порошенком.
Так, в ефірі передачі з головним кремлівським пропагандистом Володимиром Соловйовим Захарченко спробував максимально коротко і зі змістом пояснити, як він оцінює перспективу сісти з українським президентом за стіл переговорів. Але щось як завжди пішло не так. Коротко вийшло, а ось зі змістом біда.

"Віч-на-віч - це навряд чи, швидше за все, злякається. А ось сісти за стіл переговорів - або сяде, або не сяде. Але якщо вже не буде сідати, то він вже ні за який інший стіл сісти просто не зможе", - озвучив Захарченко свій дивний посил. До слова, в ефірі всі дружно зробили вигляд, що вловили тонкий гумор.


Не можна не згадати і геть нічим не підкріплену впевненість лідера сепаратистів у власній військовій геніальності. Захарченко наголошував, що існує два варіанти вирішення конфлікту, причому обидва з них вигідні тільки "ДНР".
"Перший — Україна капітулює, і ми займаємо територію, яку вважаємо споконвічно нашою. Другий — Україну очолюють ті люди, з якими можна буде сісти за стіл переговорів".
Окрім того, обстріли мирних жителів та переведення стрілок у бік ЗСУ – звична схема Захарченка, який не гребував для цього жодними методами.

І, наостанок, самі ж місцеві жителі – які усе таки зважились лишитись у власних домівках – констатують, що так звана ДНР на чолі із Захарченко перетворила Донбас на депресивний регіон, відкинутий у розвитку як мінімум на два десятиліття назад.


Нагадаємо, Президент РФ Володимир Путін відреагував на загибель ватажка так званої ДНР Олександра Захарченка, який загинув у результаті вибуху в Донецьку сьогодні, 31 серпня.


Як повідомляв раніше Знай.ua, за даними місцевих ЗМІ ДНР, голова Народної Ради ДНР Денис Пушилін звинуватив у вбивстві глави "ДНР" Олександра Захарченка українську сторону.


Також Знай.ua писав про те, що в Донецьку стався вибух у кафе "Сепар", в результаті одна людина загинула, щонайменше троє постраждали. Джерело в апараті глави "ДНР" повідомив, що в результаті вибуху Захарченко отримав смертельне поранення.