Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія приєдналися до прийнятого 5 липня рішення Європейського Союзу продовжити економічні санкції проти РФ до 31 січня 2019 року.

Як повідомила у п'ятницю, 31 серпня, прес-служба Ради ЄС обмежувальні заходи продовжили на півроку. Вони спрямовані щодо фінансового, енергетичного та оборонного секторів, а також на товари подвійного призначення.

"Країни-кандидати Чорногорія, Албанія та Норвегія, яка є членом європейської економічної зони, а також Україна приєднуються до цієї заяви. Вони забезпечать, щоб їх національна політика відповідала цьому рішенню Ради", — йдеться в поширеному повідомленні.

Наголошується, що Євросоюз вітає зобов'язання країн. Вперше санкції були введені 31 липня 2014 року терміном на один рік та посилені у вересні 2014 року.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Як повідомлялося, Кабінет міністрів внесе на розгляд РНБО перелік з 19 юридичних осіб, до яких повинні бути застосовані санкції за незаконне будівництво Кримського мосту.

Раніше стало відомо, що Путін готував "десант" до президентських виборів в Україні. Стало відомо, що російські спецслужби готували попередній план втручання в президентські вибори в Україні, які пройдуть в 2019 році. Для цього вони найняли цілий "загін" інтернет-агітаторів, які за гроші повинні були маніпулювати громадською думкою. Про це повідомили на сторінці Служби безпеки України в Facebook.

Вивести на чисту воду злочинне угрупування вдалося під час контррозвідувальної операції. Крім того, відомо, що найманцями стали жителі Кривого Рогу, Нікополя і Дніпра, які адмініструють кілька груп у соціальних мережах.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президенту Російської Федерації Володимиру Путіну висунули жорсткі вимоги по Криму.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що європейський топ-чиновник продався Путіну.

Також "Знай.uа" писав, що США розширили санкції проти Росії.