Причиною загибелі ватажка терористичного угруповання "ДНР" Олександра Захарченко став вибуховий пристрій, закладений всередині кафе "Сепар" в центрі Донецька.

Про це розповів радник загиблого ватажка "ДНР" Олександр Казаков.

Він зазначив, що вибуховий пристрій був закладений зазделегідь всередині кафе та був приведений у дії дистанційно. Крім того він розкрив деталі вибуху, зазначивши, що вибухівка була закладена над вхідними дверима і коли колишній ватажок бойовиків зайшов туди разом з охороною та так званим "міністром" він спрацював.

"Це був безоболонковий вибуховий пристрій з дистанційним управлінням, яке, швидше за все, заклали в ніч на 31 серпня. Принцип дії такої бомби - вибухова хвиля і вогонь. Вибух стався в той момент, коли Захарченко з охороною заходив всередину кафе, закладка бомби була зроблена над дверима всередині приміщення. Першим йшов охоронець, другим заходив Олександр Захарченко, а потім ще один охоронець і "міністр доходів і зборів" Тимофєєв, який зараз перебуває в лікарні з множинними осколковими пораненнями і опіками ", - розповів Казаков.

За його словами, ватажка "ДНР" ліквідували ті ж самі люди, які до цього знищили проросійських найманців "Моторолу" і "Гіві".

Популярні новини зараз
Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що користувачі мережі опублікували перші кадри з місця похорону ватажка донецьких терористів Олександра Захарченка. Так зване "прощання" проходить у центрі окупованого Донецька.

"Людей біля Донбас-опери вже неміряно. До початку церемонії прощання з Олександром Захарченком ще півгодини", - пишуть користувачі мережі в описі до фотографій.

Зазначимо, що за даними очевидців, Захарченко поховають на так званій Алеї Героїв, яка розташована на цвинтарі "Донецьке море".

У церемонії похорону також візьме участь бойовик, який постраждав у результаті вибуху, через якого загинув Захарченко, так званий віце-спікер ДНР Олександр Тимофєєв.

Тим часом, заради прощання з Захарченком в Донецьку перекрили рух на вулиці Артема від Богдана Хмельницького до Садового.

Крім того варто додати, що вбитий у п'ятницю ввечері, 31 серпня, ватажок "ДНР" Захарченко за кілька днів до своєї смерті в рази збільшив охорону. Кафе "Сєпар", де підірвали головного донецького терориста, було основним місцем сходки високопоставлених бойовиків, з якими Захарченко вів важливі переговори.

В результаті вибуху терорист отримав смертельне поранення в голову. У "ДНР" розповіли, що бомбу замаскували або світильник, або люстру. Боєприпас привели в дію дистанційно, як тільки Захарченко увійшов в "Сєпар". Джерела спростували дані про те, що терорист помер у лікарні.

Вбивство Захарченко: основні версії СБУ Нагадаємо, Захарченко забрав із собою в пекло найближчого соратника.

Як повідомляв "Знай.ua", коли поховають кровожерливого ватажка "ДНР".

Також "Знай.ua" писав, ким виявилася друга жертва.