Від вибуху в центрі Донецька вдень 31 серпня загинув не лише ватажок бойовиків Олександр Захарченко, але й його близький соратник та за сумісництвом "міністр доходів" невизнаної республіки Олександр Тімофєєв, відомий за позивним "Ташкент".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Варто відзначити, що ватажок "ДНР" 42-річний Олександр Захарченко був смертельно поранений під час вибуху в кафе "Сепаратист" на вулиці Пушкіна в Донецьку.

У відомому серед терористів кафе "Сепаратист" стався потужний вибух. В результаті якого серйозно постраждала одна людина. Пізніше стало відомо, що на момент події близько заклади знаходилися машини кортежу Захарченко.

Популярні новини зараз
Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Джерела повідомляють, що вибух стався безпосередньо біля автомобілів біля входу в кафе, а не всередині нього. Кафе знаходиться в декількох сотнях метрів від резиденції глави "ДНР" Олександра Захарченко.

Саме він і став тим потерпілим. Поранення стало смертельним для голови терористів.

Крім того варто відзначити, що раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що замах на главу самопроголошеної "ДНР" Олександра Захарченко призведе до підвищення напруженості в регіоні.

"Загибель Захарченко, безумовно, веде до підвищення напруженості в регіоні", - сказав Пєсков.

Прес-секретар підкреслив, що даний інцидент не сприяє до формування умов для реалізації мінських домовленостей. За словами Пєскова, замах на Захарченко є "провокацією". При цьому він уточнив, що в даний момент незрозуміло, хто її здійснив.

"Ще належить остаточно з'ясувати, хто стоїть за цією провокацією", - уклав Пєсков.

Також варто відзначити, що загиблий, 31 серпня, в результаті вибуху в ресторані "Сепар" в центрі окупованого Донецька ватажок "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко, буде похований 3 вересня.

"Похорон і прощання плануються на 3 вересня", – сказав він.

Трапезников додав, що прощання з Захарченко розпочнеться в Донецьку театрі опери і балету в 9:00. Також, він зазначив, що початок навчального року в республіці перенесено на 4 вересня, а рішення про проведення виборів глави "ДНР" поки не приймалося.

Разом з тим варто відзначити, що президент РФ Володимир Путін відреагував на загибель ватажка так званої "ДНР" Олександра Захарченка, який загинув у результаті вибуху в Донецьку, 31 серпня.

Так, Путін відразу ж розхвалив свого блазня, який постійно виконував його прямі вказівки на Донбасі. Президент РФ назвав вбивство вже колишнього главаря бойовиків "підлим" та фактично звинуватив українську владу у вдалому замаху на життя Захарченка.

Захарченка могла вбити вибухівка, підкладена у світильник Нагадаємо, як запам'ятають українці ката наших героїв.

Як повідомляв "Знай.ua", ким виявилася друга жертва при вбивстві Захарченка.

Також "Знай.ua" писав, що названо нового ватажка ДНР.