Труна з тілом ліквідованого ватажка т. н. "Донецької народної республіки" Олександра Захарченко була похована на кладовищі "Донецьке море" в Ленінському районі Донецька.

Як повідомляють просепаратистські ЗМІ, ритуал поховання супроводжувався артилерійським і збройовим салютом. Церемонія похорону, на якій були присутні близько двохсот осіб, тривала приблизно годину.

Поховання було зроблено поруч з могилами інших ватажків бойовиків – Арсена Павлова (позивний "Моторола") та Михайла Товстих (позивний "Гіві"), теж знищених в результаті підривів відповідно в жовтні 2016-го і лютому 2017-го.

Нагадаємо, 31 серпня, ватажок "ДНР" Олександр Захарченко загинув в результаті вибуху в Донецьку. Вибух стався в ресторані "Сепар". Загинули дві людини – ще 12 отримали поранення різної тяжкості. У їх числі опинилися самозваний "міністр доходів і зборів ДНР" Олександр Тимофєєв ("Ташкент") та керівник молодіжного крила організації "Оплот Донбасу" Наталія Волкова.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Міністр охорони здоров'я т. н. "ДНР" Олександр Оприщенко підтвердив інформацію про те, що в результаті вибуху в ресторані в центрі Донецька загинули глава т. н. "ДНР" Олександр Захарченко і його охоронець. Ще 12 осіб отримали травми різного ступеня тяжкості.

"За уточненими даними, в результаті терористичного акту загинули дві людини: Голова Донецької Народної Республіки Захарченко Олександр Володимирович і його охоронець. Дванадцять осіб отримали травми різного ступеня тяжкості", зазначив він.

Олександр Оприщенко зі свого боку висловив упевненість, що розповсюджуванау соціальних мережах, в тому числі з посиланням на МОЗ т. н. "ДНР", інформація "про п'ятьох загиблих, у тому числі дитину", не відповідає дійсності".

Нагадаємо, підозріла деталь на похороні Захарченка викликала масу питань.

Раніше портал "Знай.uа" повідомляв, що "похований" Ташкент повстав з мертвих і прийшов на прощання з Захарченко.

Також "Знай.uа" писав, що бойовик розповів, як вбили Захарченка.