Майже 43 мільйони сьогодні живуть в Україні. Аби погасити зовнішній борг перед інвесторами, абсолютно кожному українцю, будь то дитина або пенсіонер, потрібно виплатити кілька десятків тисяч гривень.

Як повідомляє портал Рoliteka, посилаючись на дані Державної служби статистики, кожен, у кого є паспорт громадянина України, повинен віддати зі своєї кишені 1725 доларів, а це майже 47,5 тисяч гривень.

На цьому "приємності" не закінчуються: до персонального боргу слід приплюсовати ще 3 000 гривень, це так званий відсоток.

Припустимо, українці поставлять собі за мету виплатити зовнішній борг за рік. У такому разі кожному доведеться віддавати зі своєї кишені 4210 гривень щомісяця. Якщо "увімкнути" утопію і в якості вихідних даних брати середню зарплату в 9141 грн, то вийде 46% від загального доходу. Якщо ж брати до уваги реальні зарплати і рівень офіційної мінімалки, то деякі українці віддаватимуть і по 120% загального заробітку.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Зазначимо, що Україна ставить під загрозу успішність власної промисловості, отримуючи крупні транші від МВФ. Про це повідомив економіст і політолог Тарас Загородній.

"…нав'язаної політики МВФ, яка полягає в максимальному вбивстві нашої промисловості для розширення збуту продукції країн головних бенефіціарів МВФ. Для цього нам в Кабмін понасаджували відкритих лобістів західних виробників які системно вбивають промисловість за завданням заходу. У нас тупо немає високотехнологічного експорту, який дає можливість, аби вийти з цієї кабали",- відзначив він.

У той же час Загородній уточнив, хто дійсно "радіє" траншам МВФ.

"Хто не знає, МВФ і всякі Світові банки категорично проти системи підтримки українського експорту. Діють руками через того ж іноземного агента Максима Нефьодова. Завдання — максимально не дати злізти з кредитної голки", — підкреслив він.

За словами експерта, "економіка повинна приносити кеш. Тоді і борги у нас дешевше будуть. І ми не будемо в паніці жити постійній з приводу всіляких траншів тощо".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко обговорив з делегацією Конгресу США міжнародні зусилля для деокупації Криму і Донбасу, а також загрози проекту "Північний потік-2".

Як повідомляв "Знай.иа", лідер бойовиків ДНР Олександр Захарченко можливо не загинув під час вибуху 31 серпня у кав'ярні "Сепар" в Донецьку.

"Знай.иа" писав про те, що експерт розповів, як змусити Путіна сісти за стіл переговорів стосовно Донбасу.